Tenker du på å flytte til utlandet? Ikke la deg lure av disse 6 utleiesvindlene!

Å flytte til utlandet er stas, men å finne bolig er en skikkelig nøtt å knekke. Husleia vil jo svi i lommeboka, og det kan være helt hodepine å finne ut hvor du vil bo, hva det vil koste, og ikke minst hvem du kan stole på. Dessverre er det noen lurendreiere der ute som utnytter at du kanskje er litt grønn og stressa når det kommer til boligjakt i et nytt land. De er bare ute etter å svindle deg for pengene dine.

Vi har samlet de 6 mest frekke svindelmetodene du kan støte på når du leter etter bolig i utlandet.

Slapp av, vi er her for å hjelpe deg! Vi har samlet seks av de vanligste svindelforsøkene du bør se opp for når du leter etter leilighet i utlandet. På Workwide kan du til og med finne trygge, verifiserte utleiere og leiligheter takket være vårt samarbeid med noen av de største aktørene i bransjen.

Utleieren ønsker betaling før dere har signert avtalen

I en perfekt verden ville alle utleiere vært ærlige, hyggelige og enkle å ha med å gjøre. Men dessverre, dette er den virkelige verden! Det finnes luringer der ute som later som om de har en leilighet, bare for at du skal oppdage at de ikke har det. Husk alltid å ikke betale husleien eller depositumet før du har fått en full omvisning og har nøklene i hånden.

Hvis eieren har det travelt med å fylle lommene før han signerer en kontrakt, er det nå du skal rynke på nesen. Det kan være at han skynder på transaksjonen og hvisker at andre står i kø for den samme boligen, men at han foretrekker deg - forutsatt at du betaler på forhånd.

Leiekontrakten som ser ut som om den er fylt ut av en førsteklassing

Smarte svindlere kan være like kreative og overbevisende som en bruktbilselger på provisjon. De kan til og med gi deg en kopi av leiekontrakten for å vinne din tillit.

Vær forsiktig når du skanner disse dokumentene. Stavefeil og grammatiske feil er sikre tegn. Pass også på om adresser og personopplysninger mangler eller er fiktive. Hvis kontrakten ser ut som om den er skrevet i en lunsjpause, er dette sannsynligvis tilfelle.

“Den usynlige utleieren”

“Den usynlige utleieren”

Forestill deg at du leier ut leiligheten din. Du vil vel gjerne møte den potensielle leietakeren din? Det går begge veier.

Eieren har kanskje ikke mulighet til å møte deg personlig hvis han/hun befinner seg i et annet land, men han/hun bør i det minste gå med på en videosamtale. Da får de et inntrykk av hvem du er, og du får en virtuell omvisning i leiligheten.

Hvis utleier stadig kommer med unnskyldninger om hvorfor han ikke kan vise frem leiligheten eller ikke virker interessert i å videochatte, er det på tide å bekymre seg.

Prislappen er "for god til å være sann"

Kjenner du til ordtaket: "Hvis det virker for godt til å være sant, er det sannsynligvis sant"? Denne eldgamle visdommen gir høy og tydelig gjenklang, spesielt i vår sammenheng. Hvis leiligheten du er ute etter virker som et røverkjøp, kan det være et tegn på at du har gjort et dårlig kjøp.

I stedet for å bli begeistret og impulsivt si ja til den mistenkelig lave prisen, bør du tenke deg om. Sammenlign prisene på lignende leiligheter i samme område for å få en idé om hva du bør betale.

“En utleier som ikke stiller spørsmål”

En utleier som er navnet verdig, er glad i boligen sin og vil ikke våge å leie den ut til noen som er uansvarlig, økonomisk ustabil eller upålitelig. Vær derfor forberedt på å legge frem visse dokumenter som beviser din troverdighet når det gjelder utleie, for eksempel: - legitimasjon - bevis på arbeid eller studier - bevis på inntekt Hvis utleier ikke spør deg, bør det slå en alarm: Du kan ha med en svindler å gjøre. Men husk at hvis utleier er for ivrig etter å få tak i dokumentene dine, kan det også være et forkledd forsøk på å utgi seg for å være deg. Hvis du er i tvil, ikke nøl med å spørre hvorfor de trenger dokumentene dine. Hvis svaret er unnvikende, kjedelig eller rett og slett ikke stemmer overens med virkeligheten, er det på tide å trekke seg.

“Utleier beholder depositumet”

Depositumet er en sum som leietaker betaler til utleier ved leieforholdets begynnelse. Det betales tilbake til utleier ved leieforholdets slutt hvis leietaker forlater boligen i tilfredsstillende stand. Lover og regler angående depositum kan variere betydelig fra land til land. Sørg for at det tydelig fremgår av kontrakten når du får tilbake depositumet. Besøk boligen sammen med utleier og fotografer eventuelle skader. På den måten kan du se hva som var der da du flyttet inn, og hvilke skader som eventuelt har oppstått under oppholdet.

Bruk disse tipsene for å holde deg trygg

Unngå disse smarte svindelforsøkene og gjør boligjakten din trygg. For ekstra sikkerhet, hvorfor ikke finne ditt nye hjem gjennom Workwide? Sjekk ut våre verifiserte og sikre ledige stillinger i utlandet her. Vær på vakt og lykke til!

Publiseringsdato 03.07.2023
Del:
Få jobb raskt
Personlig rådgivning
De beste arbeidsgiverne

Relaterte artikler

Anbefalte jobber

Oppdag disse landene

Annonse