Bo og jobbe i Ungarn

Ungarn ligger i hjertet av Sentral-Europa, og er et land som har vokst i popularitet blant internasjonale land de siste årene

Ungarn

Interessante fakta

Aktivt land

Den ungarske hovedstaden Budapest er kjent for å ha de mest termiske kildene i verden.

Skatteparadis

Ungarn har en av de laveste selskapsskattesatsene i EU, noe som gjør det til et veldig attraktivt land for selskaper. Jobbmuligheter!

Rimelig

Budapest er en av Europas billigste byer å bo i. Både med tanke på leiligheter og levekostnader

Ungarn ligger i hjertet av Sentral-Europa, og er et land som har vokst i popularitet blant internasjonale land de siste årene, og sementerer seg selv som et flott expat-reisemål for alle som ønsker å nyte et avslappet liv i et naturskjønt land.

Landets økonomi og nivåer av utenlandske investeringer har forbedret seg betydelig siden de ble medlem av EU i 2004. Kombinert med rimelige levekostnader og et blomstrende arbeidsmarked er det ikke vanskelig å se hvorfor så mange velger å starte nye eventyr i dette vakre europeiske landet.

Den travle hovedstaden tiltrekker seg både turister og expats, pluss en rekke idylliske innsjøer, elver, sletter og fjell for å tilfredsstille de som ønsker å nyte naturens underverk, hva venter du på? På tide å flytte til Ungarn.

Bo i Ungarn

Det spiller ingen rolle om du fremdeles utforsker alle alternativene som er  tilgjengelige for deg, eller hvis du har bestemt deg for å gjøre det store trekket over til Ungarn, her er all den grunnleggende informasjonen du trenger å vite om landet:

Grunnleggende informasjon om Ungarn:

 • Vær: Ungarn har et lignende klima som de fleste kontinentale land i Europa, bestående av varme og tørre somre, sammen med kalde og snødekte vintre. Med en gjennomsnittstemperatur på 10 °C kan du forvente høyder på 26 °C og temperaturer på -3 °C. 
 • Befolkning: Befolkningen i Ungarn er rundt 9,75 millioner, og gjennomsnittsalderen er rundt 43 år gammel.
 • Historie: Ungarn er et land som antas å ha vært bebodd siden det ble okkupert av magyarene på slutten av 900-tallet. Som mange andre land i Europa har Ungarn en turbulent fortid, og regionen har vært styrt av mange forskjellige imperier, spesielt Habsburgerne. I nyere historie ble Ungarn okkupert av Tyskland under krigen og deretter av Sovjetunionen til slutten av andre verdenskrig. I oktober 1989 ble den tredje republikken Ungarn opprettet, og i 2004 ble landet endelig med i EU.

Szechenyi, Ungarn

Visste du at?

 • Selv om mange av oss vil klinke ølene våre til "Skål", anses dette som uhøflig i Ungarn.
 • Ungarn er et av de eldste landene i Europa – enda eldre enn Frankrike og Tyskland!
 • Den ungarske hovedstaden Budapest er kjent for å ha de mest termiske kildene i verden
 • Regjeringen har en liste over forhåndsgodkjente navn på barna dine, hvis navnet ikke står på listen, må du  sende inn en søknad for å få navnet godkjent
 • Ungarn samler den høyeste mva-satsen i verden, 27%
 • Rubiks kube ble oppfunnet i Ungarn
 • Selv om landet kanskje ikke er kjent for sine viner, er det hjemmet til verdens første offisielle vinregion.
 • Nasjonalretten er gulasj eller "gulyás"
 • Ungarns nasjonaldag er 20. august, til minne om dagen landet ble grunnlagt
 • De fleste ungarere vil bruke sitt etternavn når de skriver eller introduserer seg selv

Opphold i Ungarn

Enhver expat som flytter til Ungarn vil finne seg veldig heldig, da de vil ha et fantastisk utvalg av byer som de kan velge å kalle sitt hjem. Selv om mange expats velger å bo i landets travle hovedstad Budapest, er det mange andre alternativer som tilbyr en blanding av kulturelle, historiske og underholdende opplevelser som alle vil glede seg over.

Enten du leter etter et perfekt sted å studere, finne et bedriftssenter for å starte karrieren din, eller en base for å reise rundt i Europa, kunne du ikke velge et bedre sted enn Ungarn. Med fantastisk utsikt ved hver sving og mange naturskjønne opplevelser å få, hvorfor ville du ikke slå deg ned i Ungarn?

Hvis du ikke har bestemt deg for hvor i landet du vil flytte, her er noen storbyer som er populære blant expats:

Budapest

Visste du at Budapest, hovedstaden i Ungarn, ofte er rangert blant de beste byene i verden? Det er lett å se hvorfor når du har fantastisk arkitektur, flotte universiteter, deilig mat og noen av de beste varme kildene i verden rett utenfor døren.

Budapest er selve symbolet på en moderne by, med effektive transport koblinger, et livlig natteliv og mange butikker, restauranter og barer for å holde deg opptatt i fritiden. Enten du vil studere i Ungarn eller starte en karriere, er Budapest det økonomiske knutepunktet hvor du kan gjøre det.

Debrecen

Debrecen er den nest største byen i landet, noe som gjør den til en av de mest populære expats i Ungarn. Det ligger øst i Budapest og er et av de sentrale kulturelle sentrene i landet, med sin fantastiske og betagende arkitektur.

Byen er kjent for sin ungdommelige atmosfære, siden den er hjemsted for to av de beste universitetene i landet. University of Debrecen og Reformed Theological University of Debrecen. Hvis du vil feste hele natten og møte internasjonale studenter fra hele verden, kan Debrecen være stedet for deg.

Eger

Hvis du foretrekker et roligere tempo i livet, kanskje ønsker å bosette deg med familien eller trekke deg tilbake i fred, er Eger et vakkert sted å prøve. Med historiske slott, overdådig arkitektur og mange termalbad, garanterer vi at hvis du flytter hit, vil du føle deg avslappet på kort tid.

Eger er også kjent i landet for sitt utmerkede kulinariske rykte. Dette populære turistmålet har en overflod av fine viner, kjente restauranter og trendy barer.

Szeged

Hvem vil vel ikke bo på et sted kjent som «Solskinnsbyen»? ! Szeged er Ungarns tredje største by og er kjent for å være veldig vennlig og levende takket være sin store og unge befolkning - og selvfølgelig er den også kjent som et av de mest solrike stedene i landet.

Dette er et annet stort studentsenter i Ungarn, med berømte universiteter som Universitetet i Szeged og Eötvös József Academy som tiltrekker seg studenter fra hele verden. Hvis du leter etter et sted å nyte en drink og et måltid med venner før en kveld ute, trenger du ikke lete lenger enn til Szeged!

Boliger i Ungarn

Du kan finne leiligheter i Ungarn på siden vår "Bolig i utlandet".

Andel av huseiere i Ungarn er generelt ganske høy, med omtrent 91 % av befolkningen som eier sin egen bolig. Men i større byer er det fortsatt vanlig å leie en leilighet og flytte rundt til du finner det perfekte stedet.

Vi anbefaler alltid at expats starter med å leie, på denne måten kan du prøve ut forskjellige byer før du gjør en permanent investering.

I Ungarn er leieprisene svært lave sammenlignet med noen av de andre store europeiske byene, men dette balanserer ut med de lavere enn gjennomsnittlige lønningene du kan forvente. I gjennomsnitt vil du se på å betale rundt € 275 i måneden i leie for en ett-roms leilighet, men du kan betale mer eller mindre avhengig av hvor du velger å bo.

Den dyreste byen i Ungarn er Budapest, så hvis du velger å bosette deg her, bør du regne med å betale mer husleie, rundt €445 per måned for en ett-roms leilighet i sentrum.

Kommunist-æra, samfunns-stil boliger er normen i mange av hoved ungarske byene. Disse store byggene består av ca 5 leiligheter per etasje, arrangert rundt et indre gårdsrom. Når du flytter ut av sentrum vil du begynne å se flere hus og større leiligheter, men den gjennomsnittlige leilighetsstørrelsen i byen er ca. 77 kvm.

De fleste utleiere i Ungarn vil bare la deg signere leieavtaler i minst ett år, men du kan kanskje få godtatt en seks måneders kontrakt hvis du er heldig.

I byene beveger boligmarkedet seg ganske raskt, så du må vanligvis  ta en beslutning om en leilighet ganske raskt hvis du vil få din favoritt. De fleste foretrekker å husjakte i Ungarn hvor de kan jobbe med en eiendomsmegler, da du, i motsetning til andre land, ikke trenger å betale megleren - de får sin provisjon fra eieren av leiligheten.

Expats kan også se etter leiligheter på nettet, men pass deg for svindel rettet mot internasjonale. Ofte, hvis noe virker for godt til å være sant - er det sannsynligvis det!

Som de fleste land, når du signerer en leieavtale i Ungarn, er du pålagt å betale et depositum (tilsvarer en måneds leie) for å sikre leiligheten din, som du får tilbake ved slutten av leieavtalen. Noen utleiere vil også be deg om å betale den første månedens husleie på forhånd.

Fellesutgifter er vanligvis ikke inkludert i din månedlige husleie med mindre annet er oppgitt i kontrakten din, så sørg for å budsjettere rundt €115 per måned for ting som vann, elektrisitet, oppvarming og internett.

Debrecen, Ungarn

Debrecen

Hvordan tilbringe fritiden din

Hvis du liker å slappe av og dra på eventyr på fritiden, kunne vi ikke tenke oss et bedre sted å dra enn Ungarn. Til tross for å være et av de mindre landene i Europa, er det fortsatt mange ting å holde deg opptatt med.

Friluftsentusiaster vil glede seg over å vite at dette landet er hjemsted for 8 vakre UNESCOs verdensarvsteder som er vel verdt et besøk. I tillegg til naturskjønne kjøreruter, idylliske turstier og ikoniske ungarske termalbad spredt over hele landet, er det noe for alle å nyte.

Expats kan omfavne unik ungarsk kultur uansett hvor de er, fra rike historiske landemerker til lokale restauranter som serverer deilige nasjonale retter, du har en bunte av utvalg når du skal lage planer med venner.

Livet i de store byene er like spennende som det er på landsbygda, med mange festivaler og arrangementer gjennom året som vi anbefaler alle å delta på.

Her er noen av de mest populære ungarske festivalene du ikke bør gå glipp av:

 • Romantic Reform Era
 • Balaton Festival
 • Sziget Festival
 • Busójárás
 • Summerfest International Folklore Festival
 • Budapest Festival Of Folk Arts
 • Hollókő Easter Festival
 • Badacsony Wine Weeks
 • Ozora Festival
 • Tihany Lavender Festival

Matelskere vil ha en flott tid i Ungarn siden landet er kjent for sitt rike og hjertevarmende retter som turister, expats og lokalbefolkningen rett og slett ikke kan få nok av. Nasjonale retter som gulasj er en stift på enhver restaurantmeny, men det er mange andre retter som er like kjente – og like smakfulle.

De fleste ungarske matvarer er basert på kjøtt, grønnsaker, brød og meieriprodukter. Her er noen av våre favoritter:

 • Fiskersuppe (Halászlé) - En krydret fiskesuppe med grønnsaker og pasta som gir den perfekte vinterretten
 • Lángos - et frityrstekt flatt brød som kan lastes opp med pålegg akkurat som en pizza
 • Főzelék - en veldig tykk grønnsaksgryte for å varme deg opp, best servert med brød på siden
 • Somlói Galuska - for de som liker en søt godbit, hva med nasjonens favorittkake? Den er laget av svampekake toppet med sjokoladekrem, valnøttkjerner, rom og pisket krem

Levekostnader i Ungarn

Skal du flytte til Ungarn vil du oppleve at levekostnadene varierer veldig. Levekostnadene i Ungarn er relativt lave sammenlignet med andre europeiske land, enten det gjelder kostnadene for leie, gå ut eller andre daglige kostnader.

Storbyer som Budapest og Debrecen er de dyreste stedene å bo, men uansett hvor du velger å bosette deg, trenger du ikke å bekymre deg for å bruke for mye for å bo.

Å spise ute er veldig billig i Ungarn. For et måltid på en billig restaurant må du kanskje betale 10 000 fot, som tilsvarer 5,50 euro. Å gå ut for en drink med venner er like rimelig, med en øl priset til 550 fot (~€ 1,50). Hvis kaffe er noe for deg, kan du bruke så mye tid du vil på kaffebarer og kafeer, siden en kopp kaffe bare koster 460 fot, eller ca. 1,20 euro.

Når du gjør den ukentlige dagligvarehandelen i Ungarn, er det enkelt å handle på et budsjett. Ungarske råvarer er veldig billige, men når du begynner å legge til ting som kjøtt og alkohol på listen din, kan ting begynne å bli litt dyrt.

Her er et eksempel på noen vanlige dagligvarer og hvor mye de vil koste deg i gjennomsnitt i et ungarsk supermarked.

Vare

Ungarsk ft

Euro

Melk (1 liter)

247 fot

€0.67

Brød av brød

245 fot

€0.66

1 kg kyllingfileter

1 500 fot

€4.07

1 kg epler

470 fot

€1.28

Flaske vin

1 400 fot

€3.80

Den gjennomsnittlige levekostnaden for en enkelt person i Ungarn er rundt € 465 i måneden, unntatt leiekostnadene. Dette er mer enn 46% lavere enn kostnadene du forventer å betale for å bo i en svensk by som Stockholm.

Trafikk og offentlig transport

Ungarn har som de fleste europeiske land et godt utbygd transportnettverk – spesielt i større byer. Det er enkelt å komme seg rundt i byen med en rekke offentlige transportmidler, inkludert busser, T-bane og trolleybusser.

I Ungarn går offentlig transport i de fleste områder vanligvis mellom 05.30 og 21.00, men i Budapest går den mellom 04.30 og midnatt. Transport koblinger er mindre utviklet jo lenger du er fra større byer, men du bør ikke finne det vanskelig å komme deg rundt uansett hvor du er i landet.

Transportbilletter til lokale tjenester kan kjøpes i kiosker og billettluker og må verifiseres etter at du har satt deg på bussen. Disse billettene er vanligvis priset rundt 300 fot (€ 0,80). Dersom du unnlater å vise billett når du blir spurt av en kontrollør, vil du bli bøtelagt på stedet.

Hvis du bor i Budapest, er reisemulighetene dine litt bredere, siden dette er den eneste byen i Ungarn med en t-banetjeneste med fire linjer for å hjelpe deg med å komme deg raskt og effektivt rundt. I likhet med Szeged og Debrecen har Budapest også et trikkesystem med fem linjer.

Etter å ha utforsket Ungarn kan det være lurt å utforske flere land nær Europa, takket være 6 flyplasser over hele landet som er godt forbundet med Europa og utover.

Hvis du ikke liker offentlig transport, kan du også vurdere å kjøpe bil i Ungarn. Biler i Ungarn er rimelige, og du kan bruke ditt eget innenlandske førerkort for å ta deg fra A til B. Men ditt innenlandske førerkort er bare gyldig i ett år, deretter må du få et lokalt ungarsk førerkort.

Balaton, UngarnBalatonsjøen

Finne andre expats

Over 180 000 expats kaller nå Ungarn sitt hjem, så du er sikker på å finne mange internasjonale akkurat som deg. De fleste av de større byene, spesielt Budapest, har et blomstrende expat-samfunn, slik at landet raskt vil begynne å føle seg som hjemme.

Hvis du vil møte noen av dine andre expats, er den beste måten å gjøre dette på å se etter noen expat-grupper som organiserer møter, arrangementer og turer. Det er superenkelt å finne disse gruppene, bare søk etter expat groups in Hungary (eller byen du er i) på Facebook, og mange alternativer bør komme opp.

Selv om vi alle ønsker å møte folk fra landet vårt for å hjelpe oss til å føle oss mer bosatt, anbefaler vi også på det sterkeste å sette deg selv der ute og bli venn med noen av lokalbefolkningen. I byen snakker de fleste engelsk, så det er ingen grunn til å ikke snakke med dem! Tross alt, hvem er bedre til å vise deg det ekte Ungarn enn en ungarer!

Lære ungarsk

Hvis du planlegger å bo i Ungarn, er det en god idé å begynne å lære språket for å gjøre hverdagen enklere. Ungarsk er det offisielle språket i Ungarn og minoritetsspråket i Romania, Serbia, Kroatia, Slovakia, Slovenia og Østerrike.

Det kan være litt vanskelig å lære i begynnelsen - som alle språk - men jo mer du øver, jo lettere blir det.

Vi anbefaler å plukke opp noen grunnleggende setninger før du flytter til Ungarn for å komme i gang, så når du kommer, kan du fordype deg i den ungarske kulturen - du vil bli overrasket over hvor enkelt du henter nye setninger!

De fleste ungarere i storbyene vil ha et godt nivå av engelsk, noe som vil gjøre det lettere å snakke, men når du begynner å gå til mer landlige steder, vil antall engelsktalende reduseres betydelig.

Her er noen av de vanligste ordene og setningene vi tror du trenger når du bor i Ungarn:

 • Hei - Helló
 • God morgen - Jó napot (yoh no-poht)
 • Farvel - Viszontlátásra (vee-sont-lah-tash-rah)
 • Ja/nei - Igen / nem (eeghen / nehm)
 • Hvordan har du det? - Hogy vagy? (hodj vadj)
 • Takk - Köszönöm (kew-sy-newm)
 • Jeg forstår ikke - Nem értem (nehm her-tehm)
 • Snakker du engelsk? - Beszél-angolul? (bass-ale-ss på goh-lool)

Arbeide i Ungarn

Arbeidsmarkedet har forbedret seg betraktelig siden landet ble medlem av EU i 2004, noe som gjør det til et populært reisemål for alle som søker karrieremuligheter. Fylkets økonomi er ganske stabil og mange internasjonale selskaper begynner å åpne kontorer, noe som skaper mange muligheter for personer med flere språkkunnskaper og utenlandsk erfaring.

Noen av de viktigste næringene i Ungarn som kan være av interesse for expats inkluderer:

 • Elektronikk: Ungarn er den største produsenten av elektronikk i Sentral- og Øst-Europa, så enten du er interessert i produksjon eller forskning, er det nok av jobber i bransjen du kan søke på.
 • IT: IT er en annen blomstrende industri som er spesielt populær i noen storbyer. Mange internasjonale IT-selskaper er basert i Ungarn, så selv å finne en engelsktalende jobb i feltet burde ikke være et problem for enhver expat som ønsker å flytte.
 • Turisme: Ungarn har en enorm reiselivsnæring og mange turister fra hele verden kommer for å oppleve Ungarns kultur, arkitektur og termalbad. Dette gjør en attraktiv bransje for hotelleiere og andre servicebedrifter som alltid er på jakt etter flerspråklig personale.

Arbeidsmiljø og kultur

Hvis du planlegger å jobbe når du flytter til Ungarn, kan du se frem til å omfavne deres avslappede og åpne måter å jobbe på. Den typiske arbeidsuken er på 40 timer, vanligvis 8 timer per dag i fem dager, og du er kvalifisert til 20 dagers årlig permisjon.

De fleste kontorer i Ungarn har åpen planløsning, med ansatte som deler store skrivebord i stedet for å ha egne skrivebord å jobbe på. Dette er flott for folk som liker å snakke med kolleger og samarbeide.

Du kan også kle deg veldig uformelt på en ungarsk arbeidsplass, bukser og en fin skjorte passer fint på de fleste kontorer – men det kommer selvfølgelig an på hvor du jobber!

Ungarere legger stor vekt på å bygge gode relasjoner til de de jobber med og sosialt samvær er en viktig del av arbeidsdagen.

I likhet med andre land vil de fleste jobbene i Ungarn innebære en prøveperiode på opptil 6 måneder. I løpet av denne tiden kan du eller din arbeidsgiver si opp arbeidsavtalen uten varsel.

Dersom du ønsker å slutte etter disse 6 månedene, må du levere oppsigelse og jobbe innen oppsigelsesfristen som er angitt i kontrakten. De fleste oppsigelsesfrister vil være mellom 1-3 måneder.

Skatt og lønn

I Ungarn har de en fast nasjonal minstelønn, og det er ulovlig for ethvert selskap å underbetale deg. Minstelønnen i Ungarn er lavere enn i naboland som Tsjekkia og Polen, med 487 euro per måned. Men husk at expats får en mer attraktiv lønn, og i mange tilfeller er bonuser også inkludert!

All inntekt opptjent i Ungarn beskattes til en flat sats på 15%. Denne inntekten som er opptjent er også underlagt ulike bidrag til trygd som pensjon og helsetjenester.

Selv om lønningene er lavere enn noen av Ungarns naboer, er den balansert med rimelige levekostnader, noe som gjør landet til et svært kostnadseffektivt sted å bo og jobbe. De fleste expats kan også spare penger mens de er i landet!

Nettverking

Hvis du nettopp flytter til Ungarn som profesjonell, vil du sannsynligvis ikke kjenne mange andre mennesker, så det er best å begynne å bygge nettverk så snart som mulig. Heldigvis blomstrer forretningsmiljøet i Ungarn, spesielt i de store byene, så det vil være mange som deg.

Det er mange arrangementer som holdes gjennom hele året som alle har lov til å delta på, noen er vert gjennom Meetup der du kan søke etter arrangementer i ditt spesifikke område eller bransje.

Du kan også se etter arrangementer og nettverksøkter på Google ved å søke etter ting som «Networking events in Budapest» eller «Meet marketing professionals in Hungary». Du kan til og med se etter grupper på Facebook som forbinder forretningsfolk i landet.

Tokaji, Ungarn

Ankomst til Ungarn

Ungarn har vært en del av EU siden 2004, noe som betyr at det er lett å flytte hit hvis du er fra et annet EU-land.

Alt du trenger å gjøre er å søke om en langsiktig oppholdstillatelse som lar deg bo i landet i mer enn 90 dager og er gyldig i 5 år.

Hvis du vil søke om denne tillatelsen, kan du bare gå til det lokale migrasjonskontoret i ditt område og sende inn følgende dokumenter:

 • Kopi av passet ditt
 • Arbeidskontrakt fra arbeidsgiveren din
 • Bevis på adresse
 • Kvittering

Kontoret vil også be deg fylle ut et søknadsskjema slik at myndighetene kan vurdere søknaden din. Du vil vanligvis høre tilbake innen noen uker, men ikke få panikk hvis du må vente en stund, disse prosessene er alltid forsinket.

Helseforsikring i Ungarn

Den nasjonale helsetjenesten i Ungarn er tilgjengelig for alle innbyggere og expats. Hvis du jobber for et ungarsk selskap, betaler du allerede bidrag som går til helsevesenet ditt, noe som vil gi deg tilgang til førsteklasses medisinsk behandling.

Selv om landet generelt er kjent for sitt høye nivå av medisinsk behandling, er det forskjeller mellom regioner. De østlige og sørlige delene av landet anses generelt for å være underfinansierte og ressurssvake sammenlignet med de nordlige og vestlige regionene.

Den offentlige helsehjelpen som tilbys innbyggerne spenner fra rettferdig til veldig bra, med mange gode sykehus, leger og testfasiliteter som gir medisinsk behandling.

Offentlig helsevesen dekker en rekke behandlinger, diagnostikk, medisiner og rehabiliteringstjenester du måtte trenge mens du bor i landet. Du kan også ha rett til å velge fastlege og tannlege.

Det private helsesystemet blomstrer også, med noen av de beste legene i landet. Mange expats vil velge å bruke privat helsehjelp for å få de beste legene, kortere ventetider og mer moderne, mer komfortable fasiliteter som ikke er tilgjengelig under offentlige helseforsikring.

Åpne en ungarsk bankkonto

Enhver expat som bor i Ungarn er kvalifisert til å åpne en ungarsk bankkonto under oppholdet i landet.

Hvis du vil åpne din egen bankkonto, er prosessen relativt grei. For å registrere deg, er alt du trenger å gjøre å gå inn i den lokale grenen av den valgte banken din og be om å åpne en konto.

Noen av de mest populære bankene i Ungarn er:

 • OTP Bank
 • K&H Bank
 • Erste Bank
 • CIB Bank
 • UniCredit Bank

Når du har bestemt deg for bank og funnet din lokale filial, husk å ta med deg følgende dokumenter:

 • Gyldig pass eller nasjonalt ID-kort
 • Adresse- og kontaktinformasjon
 • Et nylig bankkontoutdrag

Bankkontoen vil være åpen med en gang, men bankkortet ditt vil vanligvis bli levert til hjemmeadressen din innen en uke.

De hovedsakelige grunnene til å flytte til Ungarn

Kjent som hjertet av Sentral-Europa, er Ungarn en skjult perle som sakte men sikkert blir populær blant turister og expats. Med vakre landskap og fantastisk arkitektur i både storbyområder og landlige områder av landet, er det utallige muligheter for eventyr i fortryllende Ungarn.

Ikke bare er landet ekstremt rimelig sammenlignet med andre europeiske destinasjoner, men det er nok av klubber, restauranter og festivaler for store og små å nyte hele året. Enten du vil tilbringe tid i Ungarn på en nattklubb eller bare slappe av med et glass vin på landsbygda, har dette landet mye å tilby alle expats.

Et blomstrende arbeidsmarked er alltid på utkikk etter folk med flerspråklig og internasjonal erfaring, så det kunne ikke vært enklere å fremme karrieren din i landet. Men det er ikke alt arbeid og ikke lek. Ungarn kombinerer natur, historie og kultur i hver by og region i landet. Hvis du vil fordype deg i historien og fordype deg i en levende kultur, er det ikke noe bedre sted å gå enn dette sentraleuropeiske landet.

Her er våre 10 beste grunner til at du bør vurdere flyttingen til Ungarn:

 1. Et blomstrende og idyllisk land med masse for deg å utforske
 2. Deilig mat med mange nasjonale retter for å tilfredsstille appetitten din
 3. Rimelige levekostnader, slik at du kan få mest mulig ut av tiden din i landet
 4. En stor mengde engelsktalende mennesker
 5. Effektive reisenettverk som forbinder landet med resten av Europa og videre
 6. Mange karrieremuligheter for profesjonelle
 7. Stor befolkning av expats slik at du aldri får hjemlengsel
 8. Vakker arkitektur og landemerker i hver sving
 9. En rik kultur med mange arrangementer og festivaler gjennom hele året
 10. Uendelige muligheter for dagsturer for å utforske mer av landet

Så hvis tanken på å bo og jobbe i Ungarn tiltrekker deg, hvorfor ikke sjekke ut noen av ledige stillinger som vi tilbyr i landet her på Workwide!

Finn leiligheten din i Ungarn

Annonse