Bo og jobbe på Kypros

Kypros ligger dypt i Sørøst-Europa, og tilbyr ikke bare mye moro mens du er på ferie, men har de siste årene utviklet seg til å bli...

Kypros

Kypros ligger dypt i Sørøst-Europa, og tilbyr ikke bare mye moro mens du er på ferie, men har de siste årene utviklet seg til å bli et ekte knutepunkt for ulike tjenesteleverandører som er avhengige av unge, flerspråklige fagfolk. Denne vakre øya har faktisk blitt populær blant expats fra hele verden. Vi vet hvorfor! Med 300 soldager i året, sandstrender og mange utendørsaktiviteter for å holde deg opptatt i fritiden, er det en enkel beslutning å bytte din nåværende livsstil for kypriotisk liv. Landet har også en sterk kulturell bakgrunn og har mye å tilby hvilken som helst expat, så hvis du velger å flytte til Kypros for jobb eller fornøyelse, er dette en avgjørelse du ikke vil angre på!

Kypros

Bo på Kypros

Enten du har bestemt deg for å flytte til Kypros eller du fortsatt prøver å vurdere alle alternativene dine, her er noen viktige ting du bør vite om øya før du flytter:

Grunnleggende informasjon om Kypros:

 • Vær: Ønsker du solskinn og varmt vær, er Kypros stedet for deg. Øya har et varmt middelhavsklima med lange varme somre og milde vintre. Det er et av de varmeste områdene i Middelhavet, vanligvis bare 17 grader om vinteren.
 • Befolkning: Kypros har en svært liten befolkning - bare 1,2 millioner mennesker.
 • Historie: I sin 10 000 år lange historie har øya sett mye. Den har en av de eldste historiske opptegnelsene i verden, med start som fødestedet til den legendariske gudinnen Afrodite og deretter kolonisert og erobret mange ganger av egyptere, persere og grekere.

Visste du at?

 1. Kypros er kjent som gudenes lekeplass
 2. Øya var en gang et av de rikeste landene i kobber- og bronsealderen
 3. Kypros ble uavhengig av Storbritannia i 1960 og feirer sin uavhengighetsdag 1. oktober.
 4. Den eldste vinen i verden kommer fra Kypros og heter Commandaria
 5. Det er et tre på Kypros som er kjent for å oppfylle ønsker
 6. Kypros har 3 UNESCOs verdensarvsteder, inkludert byen Pafos
 7. Kypros er den tredje største og tredje mest folkerike øya i Middelhavet
 8. Øylandet er todelt. Nord og Sør. Den nordlige delen kalles "Den tyrkiske republikken Nord-Kypros" og den sørlige delen kalles "Uavhengige republikken Kypros" eller "Gresk Kypros".
 9. Kypros er ett av bare to land og det første i verden som inkluderer sitt kart på flagget sitt. Den andre er Kosovo (hvis du lurte!)
 10. Kypros ble et britisk protektorat i 1912, i 1922 var det en kongelig koloni. Uavhengighet fra Storbritannia i 1960.

Hvor på Kypros bør du bo?

Den gode nyheten for enhver expat som ønsker å flytte til Kypros er at du kan nyte den avslappede kypriotiske livsstilen i hvilken som heslt av byene i dette vakre landet - og fordi det er et øyland, er du aldri for langt fra stranden eller utendørs aktiviteter.

Enten du vil bo på stranden eller i innlandet nærmere turstier, åser og skoger, er det mange alternativer når det gjelder å velge området på Kypros du vil kalle hjem.

Her er noen av de viktigste byene med flest jobbmuligheter:

Nikosia

NikosiaNikosia, hovedstaden på Kypros, ligger i innlandet og er den perfekte kombinasjonen av urbant, byliv og fritid. Til tross for at den er landets hovedstad, blir byen noen ganger oversett av expats som ønsker å være så nær stranden som mulig.

Hvis du ønsker å fordype deg i kypriotisk kultur og oppleve livet i en pulserende by full av karakter, er Nikosia stedet for deg. Byen er også landets forretnings- og finanssentrum, noe som gjør den til det ideelle stedet for unge profesjonelle som ønsker å være nær kontoret med massevis av underholdning, natteliv og muligheter for shopping.

Limassol

Kystbyen Limassol er et av favorittområdene for expats fordi den har et veldig moderne preg, pluss vakre strender og vannsportaktiviteter slik at du ikke vil kjede deg.

Ikke bare har byen mye for å holde deg opptatt, men den har også mye historie og karakter. Du er innen rekkevidde av noen av de vakreste historiske stedene i verden, som Limassol Castle, Amathus Ruins og Mosque of Djami Kebir.

Det er også et veldig bolig fylt område så det er mange boligalternativer og du vil være omgitt av travle gater med barer, kafeer, restauranter og nattklubber.

Pafos

Ikke bare regnes Pafos som fødestedet til den greske gudinnen Afrodite, men dens vakre omgivelser, uberørte strender og pittoreske landsbyer er også populære blant turister og expats.

Pafos er et utmerket valg hvis du ønsker å bo på et sted med lett tilgang til ulike fasiliteter, flyplasser og veiforbindelser. Til tross for at du ligger rett ved kysten, er du heller ikke langt unna vakker og frodig natur.

Boliger på Kypros

Selv om mer enn 70 % av kypriotene eier hjemmene sine, er det fortsatt et stort leiemarked for expats som flytter til øya. Vi anbefaler alltid at du starter å leie før du flytter til ditt nye land. På denne måten kan du teste ulike områder og se hvilket du liker best. Når du føler deg mer bestemt, kan du bestemme om du vil bli en eier. Du finner leiligheter eller rom på vår Bolig i utlandet-siden.

Ellers sjekk Facebook-grupper som "Hus til salgs og leiligheter til leie - Kypros" eller nettsteder som https://www.spiti24.gr/en/to-rent/property/cyprus eller https://www.bazaraki.com/real-estate/houses-and-villas-rent/. Den beste tiden å finne opphold på Kypros er lavsesongen. Ikke bare er det flere kortsiktige alternativer for oppholdning å velge mellom, men du kan forhandle deg frem til lengre opphold til rimelige priser.

Leieprisene på Kypros er svært rimelige, så å bo på øya er et veldig billig alternativ for enhver expat. For rundt 400 euro per måned kan du leie et studio i en av disse byene. Hvis du ønsker å bo i en av de store byene og ønsker en større leilighet, vil det kun koste deg rundt 500-750 EUR per måned.

De fleste leieavtaler på Kypros er på 12 måneder og det er viktig å sjekke hva som er inkludert i leieavtalen før du signerer noe. Avhengig av utleier må du kanskje også finne andre selskaper for å signere avtaler for fellesutgifter som strøm og vann. Disse kostnadene er mulig ikke inkludert i din månedlige leie og kan koste opptil 100 EUR per måned.

Når du signerer en leiekontrakt på Kypros, er du vanligvis pålagt å betale depositum og den første månedens husleie på forhånd, akkurat som i andre land. Men husk - ikke betal noe på forhånd. Sjekk leiligheten og rommet først, signer kontrakten, så kan du fortsette med alle betalinger.

Hvordan tilbringe fritiden din

LarnacaLivet på Kypros er mye enklere enn i andre europeiske land, noe som betyr at du vil ha god tid til å nyte en av de vakreste øyene i Middelhavet.

En av grunnene til at så mange expats velger å pakke sekken og flytte til Kypros er de endeløse aktivitetene øya har å tilby. Perfekt vær hele året betyr at sport som cricket, fotball, rugby og seiling alltid er et alternativ. Faktisk, enten du elsker strendene eller landskapet, er dette landet et paradis for deg. Du kan raskt gå mellom å fange bølger på stranden til å rusle gjennom den tette skogen innen få timer. For tiden har Kypros 10 nasjonalparker som spiller en viktig rolle i å beskytte nasjonalarven og anses som viktige nasjonale ressurser.

Faktisk, når det kommer til utrolige steder, merker denne middelhavsøya av alle boksene. De som lengter etter å spasere rundt vil nyte å oppdage skjulte brosteinsgater i sjarmerende byer som Omodos og Pano Lefkara, og festdeltakere vil finne mange steder å danse hele natten i klubber spredt rundt de sørlige Kypros byene Pafos, Limassol og Larnaca. Alle 3 er selvfølgelig også verdt et besøk på dagtid.

Selv om du ikke liker friluftsliv, er det fortsatt mange ting du kan gjøre for å fordrive tiden. Kypros er for eksempel kjent for sin sterke kulinariske arv og kyprioter er veldig glad i å gå ut med venner for et måltid eller kaffe. På grunn av Kypros behagelige klima året rundt, er det ikke uvanlig å nyte et måltid i en utendørs taverna eller gårdsplass!

Til tross for å være påvirket av gresk mat, har Kypriotiske retter en unik smak. Tradisjonell kypriotisk mat inkluderer souvlakia (kebab), shaftalia (grillede pølser), afella (svin speket i koriander), stekt halloumi-ost, oliven, pitabrød, kolokasi (rotgrønnsaker), lam, artisjokker, hummusbønner og kaninstuing (stifado)... Vi vet at du sikler akkurat nå! Interessert i vin? På grunn av sin lange tradisjon med vinproduksjon tilbyr landet også mange vinruter.

For de som er interessert i historie, er det masse nok å utforske. For et land som har vært befolket siden den neolittiske perioden, vil du aldri bli lei av de utallige historiske stedene, bygningene og ruinene du kan bruke dagene dine på å besøke. Fra de gamle bosetningene Amathus, Palaipafos og Nea Paphos, til den forhistoriske Choirokoitia (et verdensarvsted) og korsfarer slottene på øyas kyst, du vil bli overrasket over hvor mye denne øya kan fortelle! Hvis du er mer interessert i gresk mytologi, må du besøke Afrodites bad - disse badene sies å være der gudinnen Afrodite møtte sin elskede Adonis.

Det er noe for enhver smak på landets faste arrangementer og festivaler gjennom hele året. Her er noen av de mest populære:

 • Limassol Carnival
 • Pafos Aphrodite Opera Festival
 • Anthestiria Flower Festival
 • Kataklysmos
 • Lemesia
 • Limassol Beer Festival
 • Berengaria International Music Festival

Levekostnader på Kypros

Hvis du er vant til å bo i en stor europeisk by, vil du finne kostnadene for å bo på Kypros svært rimelige. For eksempel er leieprisene 40 % lavere enn i Stockholm og å spise ute er 20 % lavere.

Spesielt det å spise ute er veldig billig på Kypros, så det er vanlig for mange kyprioter å spise ute på lokale restauranter minst en gang i uken. Et måltid på en vanlig restaurant koster vanligvis rundt 15-20 euro per person, mens en øl eller kaffe på en kafé koster rundt 3 euro.

Dagligvarer i kypriotiske supermarkeder er vanligvis ganske rimelige hvis du holder deg til de utmerkede lokale produkter og kjøttet øya har å tilby. Hvis du tror du ender opp med å kjøpe flere importerte produkter, kan du forvente at den ukentlige handleregningen din blir ganske høy.

I gjennomsnitt kan en person forvente å betale rundt €500 per måned for å bo på Kypros, ikke inkludert husleie.

 

 

Nikosia - Kypros

Dagligvarer

 

1 kg appelsiner

€1.66

12 egg

1 kg poteter

€3

€0.89

Restaurant/kafé

 

Øl (0,5 l)

€3.5

Måltid for 2 på restaurant

€45

Cappuccino

€3.2

Sport og fritid

 

Medlemskap på treningsstudio

€50

Kino billett

€9

Kollektivtrafikk

 

Enkeltbillettbuss

€1.5

Taxi (normal tariff - 1km)

€1.21

Gjennomsnittlig lønn

€1,300

 

Trafikk og offentlig transport

FamagustaSammenlignet med tilkoblingen til mange store europeiske byer, er det kanskje ikke det letteste å reise til Kypros, men expats bør ikke finne det for vanskelig å komme seg fra A til B.

Kypros har ikke noe jernbanesystem, så den beste måten å komme seg rundt på er med buss eller bil – faktisk eier de fleste på Kypros over 21 år sin egen bil for å unngå å bruke offentlig transport. Husk at kyprioter kjører på venstre side av veien og selv om du kan høre ulike meninger, er kjørestandarden ok.

Det er fire forskjellige busstjenester på øya for å hjelpe deg med å komme deg rundt:

 • Lokale busser
 • Trans-urbane busser som forbinder de forskjellige byene på øya
 • Landlige busser som forbinder landsbyer med større byer
 • Bybusser som tilbyr transportruter i de store byene
 • Flybusser som kan ta deg til og fra øyas flyplasser

Hvis du planlegger å bruke bussen som hovedtransportmiddel, kan du kun kjøpe billett på bussen eller smartkort på et lokalt utsalgssted. Hvis du planlegger å ta bussen ofte, anbefaler vi å kjøpe disse oppladbare kortene. Husk at noen ruter stopper tidlig klokken 19:00 og kanskje ikke er like hyppige i helgene, så du bør sjekke de mest praktiske bussrutene for å komme deg til jobb eller dit du måtte ønske å dra.

Det er to internasjonale flyplasser på øya; Larnaka internasjonale lufthavn og Paphos internasjonale lufthavn, som gir gode transportforbindelser med andre europeiske land.

Taxi er selvfølgelig også et annet alternativ. Du må vite det nøyaktige beløpet du bør betale, da sjåføren vil vurdere de ekstra pengene som et tips og ikke gi deg noen vekslepenger!

 

Finne andre expats på Kypros

For et land med en befolkning på litt over 1 million kaller for tiden imponerende 110 000 expats Kypros sitt hjem, så du vil aldri finne det vanskelig å møte andre internasjonale i samme situasjon som deg!

I storbyer finner du mange andre expats fra hele verden, og på grunn av det høye antallet turister vil du finne det ikke vanskelig å møte andre engelsktalende. Du kan også finne mange expat grupper på nettet som organiserer møter, arrangementer og turer. Du kan finne disse gruppene ved å google navnet på byen du flytter til, og enten "expat group" eller "international group". Det finnes også  grupper på Facebook hvor du kan finne expats som hjelper expats på ulike måter.

Selvfølgelig elsker alle å finne andre mennesker fra sitt eget land eller fra andre deler av verden, men ta deg også tiden til å møte lokalbefolkningen (kypriotene er veldig vennlige og fordomsfrie). De kan være i stand til å ta deg til alle de beste stedene og plasser du aldri ville vite om hvis du ikke tok veibeskrivelse fra en kypriotisk! 

Lære språket

På Kypros snakker de tyrkisk, gresk og engelsk. Dette er gode nyheter for de som har studert engelsk, da du enkelt kan snakke med lokalbefolkningen. Selv om de fleste kan forstå deg hvis du snakker engelsk, er det en god idé å prøve å lære seg noen lokale fraser som kan komme godt med mens du er på Kypros.

Mange snakker moderne gresk, men mange kyprioter bruker sin egen dialekt, som er en blanding av moderne og gammelgresk. Her er noen vanlige setninger du bør lære:

 • Hei - Ya sas (Γεί α σας) eller Ya sou (Γεί α Σου)
 • God morgen - Kalimera (Κα λημέρ α)
 • God natt - Kalinichta (Κα ληνύχτ α)
 • Ja / Nei - Ne (Ναί) / Ohi (Όχι)
 • Hvordan har du det? - Pos ise? (Πως είσαι?)
 • Takk - Efharisto (Eυχ αριστώ))

Jobbe på Kypros

Å velge å jobbe på Kypros vil tillate deg å jobbe i mange forskjellige bransjer, noe som er veldig nyttig selv om du bestemmer deg for å flytte hjem eller flytte til et annet land i fremtiden. Kypros har mange karrieremuligheter for expats, enten du vil jobbe eksternt og nyte området du bor i eller jobbe på et profesjonelt kontor i en storby. I tillegg er Kypros nåværende selskapsskatt sats så lav som 12,5 %, noe som gjør det til et flott sted å starte en internasjonal virksomhet!

Noen av de viktigste industriene på Kypros som expats kan være interessert i inkluderer:

 • Turisme: Kypros er en av de travleste feriedestinasjonene i Middelhavet, og fylket er avhengig av den konstante tilstrømningen av feriegjester til øya for mye av inntekten. Sektoren tilbyr mange jobber for enhver expat som velger å bo på øya.
 • Outsourcing: dens enkle egenskap til å tiltrekke seg flerspråklig talent, lave levekostnader og selskapsskatter gjør Kypros til et ideelt sted for BPO-industrien, som vil være en viktig industri i dagens marked.
 • iGaming: Kypros har modnet til å bli nummer én for regulert nettbasert gambling og spilling i verden. Dette betyr at landet tilbyr spennende muligheter for nye og etablerte bedrifter som ønsker å sikre et godt regulert og skattevennlig miljø. Siden disse spillselskapene opererer i forskjellige land, leter de alltid etter folk som kan engelsk og et annet språk.
 • IT & Finans: Kypros har nylig sett en økelse av forretning, som har gjort det mulig for IT- og finansnæringen å blomstre. Det beste er at disse bransjene ofte alltid er på utkikk etter flerspråklige tallere for å hjelpe dem med å nå alle sine kunder.

Men landet har kjempet mot en økonomisk og finansiell krise de siste årene. Den økonomiske veksten avtok kraftig ettersom den kypriotiske banksektoren ble sterkt påvirket av gresk gjeld. Kypros kom ut av resesjonen i 2015 – et år tidligere enn først antatt. Det er nå en av de raskest voksende økonomiene i Europa og har vist bemerkelsesverdig motstandskraft siden finanskrisen.

Kypros

Arbeidsmiljø og kultur

På Kypros er den typiske arbeidsuken 38 timer lang, 5 dager i uken, og du er kvalifisert til å motta 20 til 24 dagers årlig permisjon. Lønn avhenger av ferdighetsnivå, erfaring, selskap, industrisektor og beliggenhet. Generelt er gjennomsnittslønnen i landet ganske balansert med levekostnadene.  Det er ingen nasjonal minstelønn på Kypros.

Arbeidskulturen på Kypros er basert på tre hovedaspekter; respekt, personlig tillit og gjestfrihet. Det er et solid fokus på å skape forbindelser og relasjoner med personene du jobber med. På grunn av dette vil du oppdage at de fleste kyprioter mye heller vil ha et ansikt-til-ansikt-møte enn et over telefon. Arbeidsmiljøet kan være ganske hierarkisk. Mens respekt vises på et vertikalt nivå, kan en mer uformell tilnærming brukes mellom kolleger som er like. Selv om det noen ganger er uformelt, bør du alltid vente på å bli invitert til å bruke førstenavn før du gjør det. Men i en internasjonal setting kan situasjonen være ganske annerledes.

Det er også vanlig at kypriotiske kolleger inviterer deg på kaffe på Kafenio (en typisk kaffebar) eller spiser lunsj sammen før de begynner å snakke om forretninger. Det er bare en annen måte å utvikle et personlig forhold til deg og bli bedre kjent med deg på.

Punktlighet er viktig for kyprioter, som også liker å planlegge møter på forhånd. Når du går inn i et møte er det høflig å bruke "kaliméra" for "god morgen" eller "kalispéra" for "god kveld" på gresk, og når møtet er over, bør du si farvel til alle hver for seg.

Skatt på Kypros

På Kypros vil du oppleve noen av de laveste inntektsskattene i verden. Hvis du tjener mindre enn €19 500 i året, betaler du aldri inntektsskatt! Belast den skattepliktige satsen fra dette beløpet basert på ditt hvor årslønnen din ligger:

 

Fra

Til

Skattesats (%)

Akkumulert avgift (EUR)

0

19,500

0

0

19,501

28,000

20

1,700

28,001

36,300

25

3,775

36,301

60,000

30

10,885

60,001

og over

 35

 

I tillegg deles satsen for trygdebidrag på Kypros både av arbeidstakeren og arbeidsgiveren og er på 8,3% hver. Disse bidragene har betydning for å opprettholde velferdsstaten og omfatter følgende:

Type forsikring

Betalt av arbeidsgiver

Betalt av ansatt

Total

Sosialforsikring

8.3%

8.3%

16.6%

Redundans

1.2%

-

1.2%

Opplæring og utvikling*

0.5%

-

0.5%

Sosial samhørighet

2.0%

-

2.0%

Total

12.0%

8.3%

20.3%

 

Nettverking

Når du flytter til et nytt land der du ikke kjenner noen, er det viktig å finne ditt eget nettverk av fagfolk som kanskje også jobber i din bransje og kan hjelpe deg med å forbedre dine karrieremuligheter.

Som mange land har hovedstaden Nicosia en voksende gründerkultur, men det er ingenting sammenlignet med større byer i Europa, så det kan være vanskelig å møte nye mennesker – men det er alltid en vei! Du kan enkelt finne sosiale arrangementer på Google ved å søke etter "sosiale arrangementer i Nicosia" eller "møt forretningsfolk på Kypros". Du kan til og med finne grupper på Facebook for å komme i kontakt med forretningsfolk i landet eller Eventbrite om ethvert emne i hvilken som helst sektor eller felt!

 

Flytt til Kypros

LimassolKypros har vært en del av EU siden 2004. Det betyr at hvis du også er fra et EU-land, vil du finne det enkelt å flytte til øya. Du trenger kun å søke om en langsiktig oppholdstillatelse. Dette vil tillate deg å bo i landet i mer enn 120 dager og er gyldig i 5 år.

For å søke om registreringsbevis, mest kjent som "the yellow slip", bestill en time og gå til sivilregistret og migrasjonsavdelingen i Kypros-regionen der du bor. Du må ta med følgende dokumenter:

 • Kopi av passet ditt
 • Jobbavtaler signert av deg og arbeidsgiveren din
 • Leiekontrakt
 • 2 passbilder (de tar mulig disse bildene på kontoret)
 • Søknadsskjema (kalt MEU1)
 • Betaling av en liten avgift (rundt 10 €)

Myndighetene vil da vurdere søknaden din, men ikke bekymre deg om det tar litt tid å høre tilbake da det alltid vil være forsinkelser. Etter at søknaden din er godkjent, må du hente registreringsbeviset på kontoret.

Etter dette vil du kunne søke om skattebetalerens identifikasjonskode (TIC), et 8-sifret nummer med et brev på slutten, hvis bruttolønnen din overstiger € 19 500 (fordi du må betale skatt!). For å gjøre dette må du gå til det lokale distriktskontoret med følgende dokumentasjon:

 • TD2001 søknadsskjema fylt ut
 • Registreringsbeviset ditt (Yellow Slip)
 • Ikke nødvendig, men alltid bra å bære passet ditt med deg.

* Tips: Når du mottar din TIC, be om ditt unike registreringsnummer (et 17-sifret nummer) - senere registrering i TAXISnet kreves. På plattformen vil du kunne lage selvangivelser og sjekke skatten din.

 

Helsesystemet på Kypros

Helsesystemet på Kypros ligner veldig på mange andre europeiske land og anses generelt for å være av ekstremt høy standard. Det er delt inn i offentlig og privat sektor.

Det statlige systemet, også kjent som General Health Care System (GESY), er fortsatt ganske nytt for folket på Kypros. Dette nye systemet tar sikte på å gi universell befolkningsdekning, forbedre tilgangen og adressere ineffektivitet i levering av tjenester.

Kypros nasjonale helseforsikring dekker for tiden grunnleggende medisinsk behandling, spesialistbehandling, sykehusopphold, laboratoriearbeid, fødselshjelp og noen resepter... Generelt har helsetjenester på Kypros en tendens til å være rimelige. Men husk at noen tjenester krever en liten avgift, avhengig av din totale inntekt. På den annen side er den gode nyheten for engelsktalende at de fleste leger på Kypros også snakker engelsk, så du trenger aldri å bekymre deg for å ikke forstå hva de sier i en medisinsk nødsituasjon!

Privat helsevesen blomstrer også på Kypros. Du kan velge mellom 134 private fasiliteter (for det meste lokalisert i tettsteder) over hele landet, inkludert ideelle sykehus, poliklinikker, klinikker, diagnostiske sentre og uavhengige klinikker.

Åpne en kypriotisk bankkonto

Hvis du flytter til Kypros, kan du ha en bankkonto i hjemlandet ditt. Det kan imidlertid hende du ikke kan leie en eiendom eller få betalt for arbeidet ditt, siden disse betalingene vanligvis bare kan settes inn på en kypriotisk bankkonto. Så som expat er det best å åpne en Kypros-bankkonto - det vil gjøre livet ditt enklere!

KyreniaNoen av de mest populære bankene på Kypros er:

 • Alpha Bank
 • Ancoria Bank
 • AstroBank
 • Bank of Cyprus
 • Cyprus Development Bank
 • Eurobank Ergasias

Å åpne en bankkonto på Kypros er veldig enkelt, men du må ha med deg alle de riktige dokumentene når du går til banken for å åpne en konto (bankene på Kypros har åpent fra mandag til fredag, 08:30 til 13:30). Disse dokumentene vil avhenge av den aktuelle banken, men krever vanligvis:

 • Gyldig pass eller nasjonalt ID-kort (noen trenger kanskje registreringsbeviset ditt)
 • Adresse- og kontaktinformasjon
 • Et nylig utdrag fra bankkonto fra din forrige bank
 • Leiekontrakt eller regning for å bevise at du bor i landet

Hvis du er vant til rask service, må du vite at Kypros opererer på den typiske middelhavsmåten, med forretninger som skjer i et avslappet tempo. Denne hastigheten strekker seg til banktjenester, så forvent å vente lenger enn om du var hjemme.

Du bør også forvente å betale en liten årlig avgift for å opprettholde en brukskonto eller kredittkort. Disse avgiftene er vanligvis rundt €10 per år. Gebyr fra minibank og avgifter varierer også; i noen mindre byer og landsbyer kan du betale opptil €5 for uttak. Hvis du bruker et utenlandsk kort på Kypros, kan det være lurt å sjekke hvilken valuta du bør velge når du tar ut penger i minibanken.

De hovedsakelige grunnene til å flytte til Kypros

Faktisk flytter flere expats for tiden til Kypros. Vi er ikke overrasket! Denne paradisøya ligger i det østlige Middelhavet og en del av EU, og tilbyr lave skatter, en avslappet livsstil, et voksende samfunn og god transport som knytter seg til resten av Europa og Midtøsten. Dette lille landet merker av i mange av avmerkingsboksene for de som ønsker å bo og jobbe i utlandet.

For de av oss som ønsker en mer friluftslivsstil, finnes det ikke noe bedre sted å bo enn Kypros. Enten du seiler, svømmer eller snorkler, du er aldri for langt fra stranden, men du er også nær vakre skoger, åser og turstier - den har virkelig det beste fra to verdener!

Her er 10 grunner til at du bør vurdere å flytte til Kypros:

 1. Godt vær og sol hele året
 2. Mulighet til å nyte en morsom, aktiv livsstil
 3. Vakre strender og tette skogsområder
 4. Lave levekostnader og lav husleie
 5. Mange av lokalbefolkningen snakker engelsk
 6. Mange expats å møte
 7. Ekstremt avslappet arbeidsatmosfære
 8. Store flyforbindelser til resten av Europa
 9. Rik historie og karakter
 10. Vennlige og imøtekommende mennesker

Så hvis ideen om å bo og jobbe på Kypros appellerer til deg, hvorfor ikke sjekke ut noen av våre ledige stillinger i landet hos Workwide!

Finn leiligheten din i Kypros