Bo og jobbe i Litauen

Litauen er ikke bare et rimelig og trygt land, men det rangerer også blant de beste når det gjelder glade ansatte og balanse mellom arbeid og privatliv...

Litauen

Litauen er ikke bare et rimelig og trygt land, men det rangerer også blant de beste når det gjelder glade ansatte og balanse mellom arbeid og privatliv – noe som er veldig attraktivt for expats og expats som er interessert i å flytte og jobbe i utlandet. Heldigvis, med over 150 internasjonale selskaper, vil du ikke finne det så vanskelig å finne en jobb som lønner seg godt, uavhengig av tidligere utdanning.

I tillegg til gunstige arbeidsforhold i landet, tilbyr Litauen en flott livsstil. Med sin nesten middelalderske by og den magiske dosen som vakker natur sprer her, uansett hvilken by du velger å kalle hjem, får du en fascinerende blanding av kultur og modernitet.

Hvis du vil bytte ut ditt nåværende liv med en mer kosmopolitisk stemning, uuttømmelig energi og en opprørsk ånd, ikke se lenger enn til Litauen.

Vilnius

Bo i Litauen

Grunnleggende informasjon om Litauen:

 • Vær: Klimaet i Litauen er preget av milde, varme somre og kalde vintre. Du kan forvente et minimum på -4 grader, men det kan også bli så høyt som 25 grader i sommermånedene.
 • Befolkning: Det bor rundt 2,8 millioner mennesker i Litauen
 • Historie: Landet var en gang en del av det tidligere Sovjetunionen, men fikk uavhengighet i 1990 etter å ha vært okkupert i nesten 50 år.

Visste du at?

 1. Litauen er blant de topp 20 landene med de raskeste internettforbindelsene i verden
 2. Litauisk er et av de eldste språkene i verden
 3. Litauen har også det eldste treet i Europa, som overlevde korstogene: Stelmuze
 4. På slutten av 1300-tallet var Storhertugdømmet Litauen det største landet i Europa, inkludert Hviterussland, Ukraina og deler av Polen og Russland.
 5. Den mest populære sporten i Litauen er basketball
 6. En tredjedel av landet er dekket av skog
 7. Landet har sin egen offisielle nasjonale parfyme, kjent som ‘the Scent of Lithuania’
 8. En av de mest kjente rettene i Litauen er Cepelinai, oppkalt etter luftskipet zeppelin
 9. Hvert år på St. Patrick's Day farges Virnia-elven en lys smaragdgrønn
 10. Litauere feirer uavhengighet i to dager: 16. februar og 11. mars

Opphold i Litauen

Leie er det vanligste alternativet for expats som bor i Litauen. Som de fleste land kan det være dyrere å bo i en hovedstad eller storby enn en liten by eller forstad. Sammenlignet med andre EU-land kan du finne eiendommer til utleie som ettromsleiligheter i store bysentra for rundt 400-500 euro per måned. Du kan forvente å betale rundt €600-900 per måned for en større leilighet. I de tre største byene (Vilnius, Kaunas, Klaipeda) er gjennomsnittsleien for en studioleilighet mellom 200-400 EUR/mnd.

Hvis du ønsker å redusere regningen, kan du finne en romkamerat som deler kostnadene med deg. Husk at fellesutgifter som månedlige strøm- og vannregninger vanligvis ikke er inkludert i leien.

Når du finner leilighet skriver du vanligvis en 12-måneders leiekontrakt, men i noen tilfeller kan du forhandle om en kortere eller lengre leiekontrakt med utleier. En ting å huske på er at det også er vanlig å betale et depositum tilsvarende 1-3 måneders husleie før du flytter inn, som refunderes når du flytter ut.

Du kan finne leiligheter på nettsteder som https://domoplius.lt/en/ eller spørre rundt i Facebook-grupper for expats som bor i Litauen og sjekke grupper opprettet for å finne leiligheter. Du kan til og med få nyttige råd fra nye arbeidsgivere som vet bedre om opphold i byen. Eller sannsynligvis kan du få en flyttepakke som inkluderer en leilighet fra arbeidsgiveren!

Levekostnader i Litauen

Sammenlignet med andre europeiske land vil levekostnadene i Litauen i de fleste tilfeller være billigere, men det avhenger av hvor du kommer fra. Litauen ble faktisk vurdert som et av de billigste landene i Europa for noen år siden. Som i mange andre land, hvis du bor i eller i nærheten av hovedstaden (Vilnius), vil du bruke mer penger på oppholdning og mat. Hvis du er i en liten by, kan du vanligvis spare på ting som husleie og dagligvarer.

Når det gjelder matpriser, koster et måltid i restauranten for to ca 35 euro, en cappuccino er ca 2,20 euro, og et importert øl (0,33 liter) er ca 3 euro. Når du besøker matmarkedet eller matbutikken kan du finne poteter og ris til under 2 euro per kilo, samt en liter melk til 0,88 euro og et dusin egg til 1,50 euro.

Levekostnadene inkluderer også internett i leiligheten og penger til helse og fritid. I Litauen kan du få et ubegrenset internettabonnement for bare €10 per måned. Ønsker du å gå på treningssenteret er medlemsavgiften 29 euro per måned, avhengig av treningssenteret, og ønsker du å gå på kino er billetten 7 euro.

 

Vilnius - Litauen

Dagligvarer

 

1 kg appelsiner

€1.31

12 egg

1 kg poteter

€1.7

€0.48

Restaurant/kafé

 

Øl (0,5 l)

€3.5

Måltid for 2 på restaurant

€42

Cappuccino

€2.34

Sport og fritid

 

Medlemskap på treningsstudio

€33

Kino billett

€8

Kollektivtrafikk

 

Enkeltbillettbuss

€0.95

Taxi (normal tariff - 1km)

€0.7

Gjennomsnittlig lønn

€1,100

 

Trafikk og transport

I Litauen kan du kjøre med europeisk førerkort så lenge den ikke er utløpt. Som de fleste land i Europa har landet høyre trafikk, så hvis du er en erfaren sjåfør, vil du ikke få problemer med å glemme hvilken side av veien du skal kjøre på! Litauen er et fantastisk land å utforske på fire hjul, med mange naturskjønne innsjøer, skoger og slott. Sanddynene på den baltiske kysten er imponerende! Selv om litauiske veier er noen av de beste i Øst-Europa, kan trafikkforholdene være litt annerledes enn det du kanskje er vant til, da litauiske sjåfører noen ganger kan være litt uforsiktige.

Hvis du ikke kjører bil, har byen mange offentlige transportmuligheter. Det vanligste er busser eller trolleybusser, hvor du kan kjøpe en enveisbillett eller et påfyllingskort for å reise. Intercity offentlig transport i Litauen er billig, men relativt treg. Husk at noen byer nær hovedveier har to bussholdeplasser: en sentrum for busser som slutter der og en annen på veien for forbikjøring av ekspressbusser.

Busser mellom de store byene er svært hyppige, med busser fra Vilnius-Kaunas som går fra hver terminal hvert 15 minutt. Hvis du reiser fra en liten by til en annen, må du kanskje koble deg gjennom en større by. Bussbilletter mellom de to hovedbyene koster kun 8 euro, og du kan kjøpe dem på nett eller busstasjonen.

Mens litauiske jernbaner er sammenlignbare med de i Vest-Europa, kan du også reise mellom litauiske byer med tog. Mellom hovedstaden Vilnius og Varena, Siauliai og Klaipeda er det et nettverk av forbindelser som drives av LG Keleiviams tog. Siden de fleste større byer ligger omtrent 1-2 timer fra Vilnius, kan dette være den perfekte helgeaktiviteten!

Du har også mulighet til å leie sykkel eller scooter fra mange steder og komme deg rundt på den måten. Sykkelstier er vanlige på kyster, feriesteder og nasjonalparker, men kan være svært sporadisk andre steder. Hvis du trenger å bestille en taxi eller Uber vil disse være veldig billige, spesielt sammenlignet med andre EU-land.

Kaunas

Kaunas

Hvordan tilbringe fritiden din

Over hele Litauen vil du finne mange interessante steder å besøke og utforske. Det er mange relikvier fra sovjettiden, som bunkere og museer, men du finner mange flere i dette landet, inkludert vakre kirker, klostre og palasser.

Når du er bosatt og klar til å utforske, kan du nyte mange fantastiske miljøer. Du kan for eksempel starte med den UNESCO-listede gamlebyen i Vilnius, og du vil snart se hvorfor. Det er vanskelig å ikke bli forelsket i dens spektakulære arkitektur og sjarmerende brosteinsgater. Du kan også presse deg inn og besøke Gediminastårnet, som ligger 48 meter over byen Vilnius. Når det er på tide å hvile, skaper kafeene og barene i byen en koselig og magisk atmosfære som du vil glede deg spesielt til om vinteren! De sa til og med: "Hvis Vilnius ikke har en kafé hvert femte minutt, betyr det at du ikke er i Vilnius lenger".

Hvis du er interessert i Litauens historie og bakgrunn, er det best å besøke Grūto Parkas, parken og nasjonalsenteret. Her finner du gjenstander og skulpturer som dateres tilbake til da Sovjetunionen tok kontroll over landet. Hvis kunst er mer din greie, presenterer landet en ekstraordinær og unik arkitektonisk scene. I Kaunas finner du for eksempel mest moderne og tidsriktig arkitektur, med eventyrlige omgivelser i Vilnius, barokkstilen til Pažaislis Monastery eller det praktfulle Trakai slottsøy, den mystiske gotiske residensen til storhertugen av Litauen i skarp kontrast.

I Litauen er naturen overalt. En annen park verdt å besøke er Curonian Spit National Park i Neringa. Ikke bare kan du nyte de vakre omgivelsene her, men du kan også finne et spa som tilbyr en rekke terapeutiske behandlinger, inkludert mineraler fra Østersjøen. På den annen side strekker landets kyst seg over 90 kilometer og har mange Blått Flagg strender (Palanga og Šventoji er verdt et besøk!). Dette betyr - det er mange vannsporter og aktiviteter man kan gjøre! En av de mest karakteristiske er fugletitting. Den litauiske himmelen inneholder det mest aktive segmentet av den baltiske migrantflyvningen, regnet som en av de største i Europa og verden. Kanskje du vil finne din nye hobby? Hvis du vil prøve, er Delta Regional Park i Nemuna stedet å gå.

Til slutt er det alltid noe som skjer i Litauen, selv om vinteren. Landet definerer seg selv som nasjonen av teater- og jazzfestivaler. Byen gir gjenklang med vakre historier og musikk, og slipper løs kreativitetens glede. Sirenos Theatre Festival eller Vilnius Jazz Festival er to av de mange alternativene du finner.

Finne andre expats

Rundt 60 000 expats fra hele verden har oppholdstillatelse i Litauen. Så det er en utmerket sjanse for å finne andre expats hvis du vil komme i kontakt med folk fra hjemlandet ditt. En annen måte er å bli med i Facebook-gruppen Foreigners in Vilnius for å komme i kontakt med andre. På Migrasjonsinformasjonssenteret (MIC) "I Choose Litauen" kan du også finne andre alternativer for expats som ønsker å komme i kontakt med hverandre, samt mer informasjon og hjelp til å starte en reisen i det nye landet.

Litauere blir også sett på som reserverte, uavhengige og nær familiene sine. Til å begynne med, i møte med denne passive, likegyldige holdningen, virker det umulig å forstå dem. Men ikke la deg lure av det. De trenger tid til å åpne seg for andre mennesker, men når de er komfortable, vil de til og med smile til deg og fortelle livshistoriene sine! De er også kjent for sin oppfinnsomhet, sin eldre generasjons religiøse tro og sin kjærlighet til basketball. Så hvis du er en stor fan av sporten, kan du definitivt få venner i hvilken som helst pub eller bar!

Språk - Lær litauisk

Det offisielle språket i et internasjonalt selskap i Litauen vil være engelsk. Men hvis du er interessert i å lære litt litauisk før du ankommer, vil lokalbefolkningen sette pris på det! Her er noen grunnleggende setninger:

 • Hei / Hi - Labas (ah-bahs)
 • Farvel - Sudie (so-dyah)
 • Takk - Aciu (ah-choo - har blitt forvekslet med en nys)
 • Hvordan har du - Kaip laikaisi (Kayp SEh-kah-sih)
 • Beklager / Unnskyld meg - Atsiprašau (ah-tsih-prah-shaoo)
 • Vær så snill - Prašau (prah-show)

Arbeide i Litauen

De siste årene har Litauen blitt et mer populært valg for jobbsøkere i EU. På grunn av landets økonomiske vekst har antallet expats som velger å flytte og bygge sin fremtid økt jevnt og trutt. De viktigste jobbnæringene for expats å finne arbeid er:

 • Fintech (Finansielle tjenester + Tech): Litauen har posisjonert seg som et stort fintech-knutepunkt i EU. Regjeringen har forpliktet seg til å gi europeiske driftslisenser til alle potensielle investorer innen 3 måneder, i stedet for et helt år som i andre europeiske land. De planlegger også å tiltrekke seg flere finansfirmaer som ønsker å investere andre steder etter Brexit. Google etablerte et betalingsfirma i Litauen i 2018, og Revolut har for eksempel hovedkontor i Vilnius.  
 • Turisme: Turisme er en viktig del av den litauiske økonomien. Som tospråklig finner du store muligheter her. De viktigste turistgruppene kommer fra Storbritannia og Tyskland. Sykkelturisme er populært i landet, spesielt på de 2 342 mil med kystsykkelstier. Varmluftsballonger er populære i Trakai og Vilnius. Spabyer er også et topp reisemål.
 • Outsourcing: De mest lovende sektorene i landet er BPO og SSC, gitt de lave kostnadene og hjelpen som bedrifter får når de driver forretninger i Litauen. Dette er ikke bare bra for landets økonomi, men også for de som ønsker å flytte hit for å finne arbeid. Noen internasjonale selskaper som har outsourcet deler av virksomheten sin til Litauen inkluderer Transcom og Western Union.

Ansettelsesvilkår

Plunge, Litauen

Plunge

Arbeidsforhold

Etter å ha signert kontrakten vil du bli offisielt ansatt i Litauen, og med mindre du jobber i turnus, vil du jobbe 40 timer i uken, mandag til fredag.

Du kan jobbe overtid, men ikke mer enn 12 timer på en arbeidsdag. Du har også rett til fire ukers årlig betalt ferie.

I henhold til arbeidsretten kan prøvetiden fastsettes i arbeidskontrakten. Maksimumsperioden er 3 måneder, men denne grensen kan økes til 6 måneder dersom arbeidsgiver ber om det. Dette kan også reduseres dersom begge parter er enige.

Arbeidstakere har rett til maksimalt 6 måneder (120 dager) med lønnet sykemelding. I løpet av de to første sykedagene mottar ansatte 80-100 % av lønnen fra arbeidsgiver. Fra den tredje til den syvende dagen er den ansatte kvalifisert til å motta 40 % av lønnen. Deretter betaler Folketrygden 80 % av ansattes lønn.

Oppsigelsesvarsel

Hvis du planlegger å slutte i bedriften din, må du jobbe innen oppsigelsesfristen. Lengden på oppsigelsestiden vil bli spesifisert i kontrakten din. I de fleste tilfeller er oppsigelsesfristen en måned, men har du bodd i bedriften i mindre enn ett år kan det kun være to uker.

Lønn og skatt

Gjennomsnittslønnen i Litauen i 2021 er rundt 1700 euro per måned, og den lovlige minstelønnen er 642 euro per måned. Lønn vil imidlertid variere avhengig av hvilken yrkeskategori du er i. For eksempel kan en resepsjonist tjene rundt 1000 euro i måneden, mens et reisebyrå kan komme opp i 1400 euro i måneden.

Fra 2021 er den offisielle skatten 20 % av din personlige inntekt og trekkes fra lønnen din. En skattesats på 20 % gjelder hvis din totale årsinntekt er mindre enn 84 sammensatte gjennomsnittslønner. Du betaler 32% skatt hvis årsinntekten din overstiger 84 sammensatte gjennomsnittslønner - dette skjer hvis du jobber for mer enn 1 arbeidsgiver.

Standard satsen for trygdeavgift er 21,27 %, hvorav 1,77 % er arbeidsgivers del og 19,5 prosent er den ansattes del. I tillegg kommer 2,1/ 3 prosent tilbakehold fra bruttoinntekt for ansatte som deltar i visse opptjeningsplaner for pensjon.

Type forsikring

Betalt av arbeidsgiver

Betalt av ansatt

Total

Trygd og obligatoriske helseforsikringsbidrag

1.77%

19.5%

21.27%

Valgfrie tilleggsbidrag til opptjeningsplan for pensjon

0%

2.1%/3%

2.1%/3%

Total

1.77%

19.5%/21.6%/22.5%

21.27%/23.37%/24.27%

 

Kontormiljø/arbeidskultur

Litauere er kjent for hardt arbeid og den generelle arbeidskulturen er basert på å være stolte av arbeidet du gjør. Siden arbeidsmarkedet er litt konkurransedyktig, vil mange arbeidere gjøre en betydelig innsats for å komme videre i karrieren, så de vil ikke ta godt imot kolleger som er litt mer avslappet.

Bortsett fra det er det generelle kontormiljøet i Litauen veldig sosialt, avslappet og respektfullt. Litauere er vanligvis myke, gode lyttere og lite emosjonelle. Det er best å kontakte kollegene dine først ved å bruke stillingstittelen og etternavnet, men du kan fortsette å bruke fornavnet når du er mer kjent. En annen ting å huske på er at du bør prøve å opprettholde øyekontakt når du snakker med folk. Det er et uttrykk for respekt. Det er ikke alltid en obligatorisk kleskode på kontoret, men kle deg alltid passende.

Respekt er nøkkelen i Litauen, spesielt når du respekterer din egen og andres tid. Dette er grunnen til at alle bør være punktlig og i tide til møter. Dette hjelper også at alt går som planlagt. Hierarki er fortsatt en del av forretningskulturen, men bedrifter blir flatere på grunn av den yngre generasjonen. Litauere foretrekker møter ansikt til ansikt fordi det er viktig å bygge gjensidig forståelse av forholdet og liker å gjøre forretningsforhold til vennskap.!

Generelt er arbeidskulturen dynamisk, med flere og flere bedrifter som tar i bruk innovative arbeidsmetoder og transformerer sin organisasjonskultur. Fokuset nå er på de som gjør alt de kan for å være produktive og leve sitt beste liv!

Ja, balansen mellom jobb og fritid er veldig viktig her. Stadig flere bedrifter tilbyr fleksibel arbeidstid, som gir ansatte frihet til å starte arbeidsdagen sin tidligere/seinere. Uansett hvilken tid du får tildelt, er det viktigste det samme – vær effektiv og lev! Dessuten har de forkortet fredagene – rundt 16:00 vil de fleste allerede ha begynt å slå av datamaskinene sine og gå ut for å nyte helgen.

Nettverking

Expats og lokalbefolkningen i Litauen kan finne sosiale arrangementer på eventbrite for å dele informasjon og få kunnskap om virksomheten. Ved å delta i nettverksarrangementer kan du bygge gode relasjoner som vil hjelpe deg med å utvikle karrieren din i fremtiden, lære mer om arbeidsfeltet ditt, eller møte nye venner og expats som er i samme posisjon som deg.

Et annet alternativ er å bli med i Facebook-gruppen for expats i Litauen, hvor du også kan møte nye mennesker og organisere arrangementer.

Neringa, Litauen

Ankomst til Litauen

Som EU-borger vil du ikke ha noen problemer hvis du planlegger å reise utenlands til Litauen. Standard prosedyre for å flytte innenfor EU er at du kan oppholde deg i et nytt land i 90 dager uten registrering, og du vil bli administrert med pass eller ID-kort som bevis på identitet. Dette gjelder også Litauen.

Men hvis du planlegger å bli lenger, må du søke om oppholdskort som midlertidig eller fast bosatt. Dette må gjøres ved migrasjonsavdelingen MIGRIS, i Litauen, dokumentene du må ta med er:

 • Passet eller ID-kortet ditt
 • Din jobbkontrakt
 • En fylt ut en bostedssøknad
 • Et statlig gebyr på 8,6€

Du kan starte med å sende en e-post til immigrasjonsavdelingen og fortelle dem at du søker om oppholdskort. Du må da gjøre en avtale og gå til det lokale kontoret personlig med dokumentene ovenfor klare. Attesten må utstedes innen 1 måned fra søknadsdato.

I denne oppholdstillatelsen får du også TIN-nummeret ditt, et 11-sifret nummer som er essensielt for å betale skatt og bidra til trygdesystemet.

Helsetjeneste i Litauen

Litauen har et utmerket moderne statlig helsesystem, finansiert av staten gjennom folketrygden. Noen lokale sykehus kan fortsatt ha dårlige standarder, men de høy utdannede doktorene kompenserer mer enn nok for dette – et av de beste i verden! Bysykehus har en tendens til å være mye bedre, og det generelle nivået på litauiske medisinske institusjoner blir bedre ettersom regjeringen prioriterer finansiering av helsetjenester.

For å få primærhjelp i Litauen, må du registrere deg hos et lokalt helsesenter eller en lokal klinikk kalt Poliklinika. Her får du en fastlege som tar hånd om dine bekymringer, hjelper deg med å skrive et brev til din arbeidsgiver dersom du trenger å komme deg hjem fra jobb, og skrive ut medisiner ved behov:

 • Velg en helseinstitusjon og gå til den medisinske institusjonen du ønsker å gå til;
 • Ta med ID og oppholdstillatelse (husk at du må oppgi opphold i Litauen);
 • I resepsjonen vil du bli bedt om å:
  • Fylle ut og signere et søknadsskjema;
  • Fullføre og signere pasientens uttalelse om tilgang til helsetjenester;
  • Velg din fastlege;
  • Betal € 0,29.

Du kan også søke om det private medisinske alternativet hvis du ønsker det, da mange byer i Litauen har private klinikker. Sammenlignet med offentlige medisinske sentre er behandling hos private sykehus en mindre anstrengelse. Den har toppmoderne utstyr og høyt kvalifisert og flerspråklig personale, ideelt for expats som ikke snakker litauisk eller russisk. Det er praktisk talt ingen ventetid, og medisinske forsikring dekker de fleste behandlinger. I tillegg kan du finne private klinikker med avtaler med Folkerygdfondet. Hvis du bestemmer deg for å fortsette behandlingen ved hjelp av helseforsikring, hjelper dette overgangen fra det offentlige til det private helsesystemet.

Åpne en bankkonto

Å åpne en bankkonto i Litauen er relativt enkelt og det er flere filialer å velge mellom. For eksempel tilbyr landet noen skandinaviske alternativer som Swedbank, Nordea og SEB, men du kan også velge digitale alternativer som Paysera, Mister Tango og Revolut!

Når du åpner en konto, må du personlig gå til en av bankene og ta med pass og oppholdstillatelse. Heldigvis krever ikke litauiske banker omfattende papirarbeid som standard, men forbeholder seg retten til å be om mer komplekse dokumentasjonsbevis hvis de anser det nødvendig. Hvis du åpner en enkel konto, må du ha med deg følgende

 • Pass og registreringsbevis/kort
 • Søknadsskjema og utfylt spørreskjema for å oppfylle
 • Andre dokumenter kan være kontoutskrifter eller referanser fra din forrige bank.

Etter at søknaden din er fullført og godkjent, bør bankkontoen din være klar innen fem virkedager og kortet kan sendes til hjemmeadressen din eller din lokale bank.

Når du skal velge hvilken bank du skal bruke, må du vite hvilke gebyrer som brukes. Noen av disse gebyrene vil avhenge av din situasjon og banken din. For eksempel er det et månedlig administrativt gebyr, eller et årlig gebyr for å holde et kreditt- eller debetkort som kan belaste kontoen din. Du må kanskje også gjøre et innskudd for å offisielt åpne bankkontoen din. Dette beløpet varierer fra bank til bank.

Selv om dette ikke gjelder deg, krever hver bank et gebyr for visse tjenester, for eksempel å ta ut penger fra en minibank eller gjøre internasjonale overføringer. Selv om disse ser små ut, hoper de seg raskt opp! Vi anbefaler at du sjekker alle disse før du velger bank for å få lønnsslippen din og administrere økonomien din.

De hovedsakelige grunnene til å flytte til Litauen

Litauen er kanskje ikke en av de første destinasjonene du tenker på, men det tiltrekker seg mange expats hvert år. Enten du er en fanatiker som er klar til å ta fatt på ditt neste store eventyr, eller en talentfull profesjonell som ønsker å ta karrieren din til neste nivå, er dette landet stedet for deg.

Faktisk burde Litauen være i fokus for de som ønsker en balanse mellom arbeid og fritid, lave levekostnader og å være omgitt av naturlig skjønnhet. Det er uendelige funn her: fra en fantastisk blanding av sovjetisk arkitektur til sjarmen som utstråler fra godt bevarte parker og sandstrender, hvorav noen til og med regnes som UNESCOs verdensarvsteder. Republikken er også kjent som Øst-Europas perle - takket være kombinasjonen av rimelig livsstil, rikelig fritid (uansett hva slags hobbyer du har) og en progressiv økonomi, takket være veksten av oppstartsbedrifter.

Så hvis ideen om å bo og jobbe i Litauen appellerer til deg, hvorfor ikke sjekke ut noen av våre ledige stillinger i landet hos Workwide!

Finn leiligheten din i Litauen

Informasjonskapsler

Workwide bruker informasjonskapsler for å optimalisere funksjonaliteten. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godkjenner du bruken av informasjonskapsler.