10 tips til hvordan du som introvert kan få venner i utlandet

Å flytte til utlandet, der alt er ukjent, kan være litt av en labyrint. Du blir konfrontert med en ny by, et nytt arbeidsmiljø, en spesiell matsmak, et nytt språk og, på toppen av det hele, den skremmende oppgaven med å skaffe deg nye venner. Legg til en klype naturlig sjenanse og innadvendthet, og det nye landet kan virke litt overveldende.

10 tips for å finne venner innenfor komfortsonen din - mer eller mindre

Men frykt ikke! Du trenger ikke å arrangere middagsselskap og invitere vilt fremmede mennesker, starte spontane samtaler på gaten eller skille deg ut mer enn du trenger for å knytte meningsfulle kontakter. Så for alle innadvendte eventyrere der ute har vi satt sammen en liste med 10 tips til hvordan du kan finne venner uten å komme for langt ut av komfortsonen. Er du klar? La oss kaste oss ut i det!

1. Frivillig arbeid

Frivillig arbeid er en fantastisk måte å gi noe tilbake til samfunnet på. Ikke bare får du økt selvtillit, men du kommer også i kontakt med likesinnede. Mulighetene er mange: Du kan hjelpe til på lokale ungdomssentre, hjelpe hjemløse, jobbe med eldre, barnehjem, dyrehjem osv. Et raskt Google-søk på "Volunteering" og navnet på den nye byen bør gi deg mange muligheter

2. Spill på nettet

Onlinespill er ikke bare piksler og moro, det er også et svært aktivt sosialt senter! Du kan møte nye mennesker hjemme i spillstolen, og disse virtuelle vennskapene blir ofte til varige bånd. Nettspill kan introdusere deg for et fascinerende utvalg av mennesker, også mennesker du kanskje aldri ville ha møtt ellers. Noen av de mest populære spillene er PUBG, Minecraft, Fortnite, League of Legends og Among Us.

3. Tid på treningsstudioet

Treningssentre er ikke bare til for å komme i form, men også for å slå av en avslappet prat, noe som kan føre til et dypere vennskap. Ikke vær redd for å be om råd eller hjelp til en treningsøkt. Og hvis treningssenteret skremmer deg, er gruppetimer et utmerket alternativ. En liten prat med de andre deltakerne før timen kan lett føre til nye kontakter på sosiale medier eller en smoothie-date etter treningsøkten.

treningsstudio

4. Bli med i en klubb eller forening

Å engasjere seg i en klubb eller forening er en utmerket måte å treffe folk med lignende interesser på. Enten det dreier seg om en sportsklubb, en turgruppe, en kulturforening, en musikkgruppe, et dansegruppe eller en teatergruppe, gir felles interesser et solid grunnlag for nye vennskap. Bokklubber er også en utmerket måte å komme i kontakt med andre mennesker på.

5. Ta et kurs

Å gå på kurs kan være en fantastisk måte å treffe nye mennesker på! Velger du et nybegynnerkurs, trenger du ikke å bekymre deg for at du ikke holder mål, for alle er på samme nivå. Du kan ta fatt på en ny utfordring eller utdype kunnskapene dine på et eksisterende felt. Språkkurs, maling, fotografering, dans eller matlaging er bare noen eksempler.

6. Bruke vennskapsapplikasjoner

Vi lever i en digital verden full av apper for å møte nye mennesker - en ideell måte å bli kjent med noen på før man investerer tid og  energi i et spirende vennskap. Noen av de mest populære appene for å finne venner er Meetup, Friender og Bumble.

7. Få mest mulig ut av sosiale medier

Sosiale medier som Instagram og Facebook er ikke bare til for å scrolle gjennom søte kattevideoer eller stalke favorittkjendisene dine. Du kan også bruke dem til å få nye venner, selv om du er introvert. Bruk innsjekkingsfunksjonen for å se hvem som er i nærheten av deg, eller følg lokale stedskontoer på Instagram for å se hvem som følger dem. Deretter kan du begynne å følge interessante personer du møter, og starte en samtale via direktemeldinger.

8. Facebook-hendelser

Facebook-arrangementer gir deg tilgang til lokale sammenkomster uten at du trenger en personlig invitasjon. Hvis du er bekymret for å delta alene, kan du bruke listen over personer som har krysset av for "til stede" til å starte en samtale om arrangementet på Messenger. På den måten kan dere kanskje delta sammen eller i det minste hilse på hverandre når dere kommer dit.

9. Si ja oftere

En måte å møte nye mennesker på er å si "ja" oftere. Du trenger ikke alltid å være den som sier ja, men øv deg på å takke ja til invitasjoner. Hvis noen spør om du vil sitte ved siden av dem på en fullsatt buss, så si ja! Hvis en kollega inviterer deg på kaffe etter jobb, si ja! Prøv det, hva er det verste som kan skje? At du bestemmer deg for ikke å gjøre det igjen?

Öl venner

10. Vær deg selv

Uansett om du er introvert eller ikke, er det viktig å være deg selv når du møter nye mennesker. Husk at du er unik, og at verden rundt deg er ivrig etter å bli kjent med deg. Tipsene ovenfor er metoder for å møte nye mennesker, men det er din personlighet og autentisitet som skaper varige og oppriktige relasjoner.

Lykke til på reisen, og ikke glem at det er en hel verden der ute som venter på å møte deg. Alt du trenger å gjøre, er å si "hei".

Publiseringsdato 13.07.2023
Del:
Få jobb raskt
Personlig rådgivning
De beste arbeidsgiverne

Relaterte artikler

Anbefalte jobber

Oppdag disse landene