Bo og jobbe i Portugal

Hvordan går du frem for å bo og jobbe i Portugal som nordmann? Her får du svarene! Portugals milde klima, 250 solskinnsdager i året og 850 kilometer...

Portugal

Hvordan går du frem for å bo og jobbe i Portugal som nordmann? Her får du svarene!
Portugals milde klima, 250 solskinnsdager i året og 850 kilometer med flotte strender badet av Atlanterhavet gjør det til et ideelt sted å bosette seg. Et land med de eldste grensene i Europa, landskapet ikke langt fra hotellet er svært mangfoldig, med mange fritidsaktiviteter og en unik kulturarv, hvor tradisjon og modernitet er perfekt blandet. Dens kvalitetsmat, vin og gjestfrie mennesker gjør denne delen av Europa til et middelhavsparadis av høyeste kvalitet.

På grunn av sin strategiske beliggenhet og flere forretningsmuligheter, har mange internasjonale selskaper også valgt Portugal til å flytte eller etablere sine servicesentre. Ikke rart startups vokser dobbelt så raskt som det europeiske gjennomsnittet! Hvis du flytter hit, vil du jobbe med mennesker fra hele verden. Faktisk flytter også mange utlendinger hit for å unnslippe hjemlandets travle arbeidskultur og oppleve hva det portugisiske arbeidsmarkedet, mer multikulturelt enn noen gang, kan tilby dem.

Hvis du vil se alle jobbene i Portugal med en gang, kan du finne dem her!

Lisboa, hovedstaden i Portugal

Å bo i Portugal

Grunnleggende informasjon om Portugal:

Vær: Portugal er et flott reisemål for de som ønsker et varmt, solrikt klima. Landet har et mildt klima det meste av året, med en regntid om vinteren. Det er ventet lavtrykk på 16 grader og høyder på rundt 30 – 40 grader.
Befolkning: Portugal har en befolkning på 10,3 millioner
Historie: Folk har bodd i Portugal siden 30 000 f.Kr. Den har siden blitt en av de største maktene i Europa på 1400- og 1500-tallet. Landet mistet mesteparten av sin rikdom etter jordskjelvet i Lisboa i 1755, Napoleons menighet og uavhengigheten til hans største koloni, Brasil. I moderne historie var Portugal en av grunnleggerne av NATO og ble med i EU i 1986.

Vet du at?

 1. Portugal bygget sitt første globale imperium
 2. Landet er et av de eldste i Europa
 3. Portugal er det vestligste punktet i Europa
 4. Den mest kjente ørkenen er vaniljeauster kalt Pastéis de nata
 5. Portugal var det første landet som avskaffet slaveriet
 6. Portvin er en av landets mest kjente eksportvarer
 7. Portugiserne har sin egen måte å synge på, kalt fado
 8. Japansk tempura ble faktisk oppfunnet av portugiserne!
 9. Den største bølgen surfet noensinne var i Portugal – 23,77 meter fra kysten av Nazare, Portugal!

Bosted i Portugal

Portugals eiendomsmarked går for tiden bra på grunn av landets økonomiske vekst, så å finne en leilighet burde ikke være umulig for noen utlendinger.

Her er noen av de store byene utlendinger velger å flytte til:

Lisboa

Lisboa, hovedstaden i Portugal, er det mest populære reisemålet for utlendinger i verden. Ikke bare er det en av de eldste byene i Europa, men den har også en bystemning med mange kafeer, barer, arkitektur og et pulserende natteliv som holder deg opptatt.

Alle slags mennesker bor i de ulike nabolagene i Lisboa, hvor du kan nyte en frem og tilbake kunstscene, moderne shoppingområder, fredelige boligområder og naturskjønne kystområder – det er noe for enhver smak. Det kan bli travelt i løpet av året, spesielt i turistsesongen, så forvent mye støy og aktivitet!

Porto

Like nord for Lisboa ligger Porto, Portugals nest største by. Dette er et annet av Portugals viktigste kultur- og underholdningssentre, og tilbyr en mer avslappet følelse enn Lisboa. Ikke mange turister - men det er fortsatt #1 destinasjonen.

Det er mye å gjøre i byen, inkludert å nyte utsikten over Douro-elven og det historiske sentrum (som nå står på UNESCOs verdensarvliste).

 

Braga

Den tredje mest populære destinasjonen for utlendinger er den nordlige byen Braga, en eldgammel by kjent for sine sjarmerende brosteinsgater, trange smug og gamle kirker. Det er faktisk et stille og fredelig reisemål for utlendinger som ikke lenger er besatt av den fartsfylte livsstilen.

Boligkostnadene i byen er ganske lave, og du kan finne store tomter i forstedene uten å bruke for mye — husk at de kan trenge litt oppussing.

 

Algarve

Ligger på sørkysten av Portugal, mellom Faro og Sagres, hvis du ønsker uberørte strender og solskinn året rundt, bør du vurdere å flytte til Algarve-regionen.

Området har noen av de mest eksotiske strendene i Europa. Det er et populært reisemål for ferierende, familier og surfere på grunn av det fantastiske været som kan oppleves hele året. Hvis du er fornøyd med tilstrømningen av turister om sommeren og litt høyere boligpriser, kan dette være et godt alternativ for deg.

Porto     

Porto                                                                                     Algarvekysten

Boliger i Portugal

Boligmarkedet er sesongbasert, ettersom en stor del av inntekten til Portugal kommer fra turister. Dette betyr at prisene kan variere sterkt avhengig av når du velger å leie et hjem. Hvis du planlegger å holde deg langsiktig, gjør du det best å signere en kontrakt som strekker seg over minst ett år. På denne måten vet du at leien ikke vil øke om sommeren når det blir tøffere konkurranse om leilighetene.

Men du bør ikke ha vansker for å leie leiligheter til rimelige priser uansett hvor du er i Portugal. Det er både meglerfirmaer og private alternativer hvor du kan få hjelp til å finne overnatting. Faktorer som nærhet til sjøen og standarden på leiligheten bestemmer også den endelige prisen du må betale.

I begynnelsen er det vanligvis en god idé å leie i Portugal til du bestemmer deg for å ta steget inn i eiendom. På denne måten kan du utforske forskjellige byer i Portugal uten å være begrenset til et bestemt område. Leien vil variere avhengig av hvor du bor i landet, men hvis du flytter til Lisboa eller et populært område av Algarve, kan du forvente å betale rundt 600 euro i måneden. Andre steder i landet kan du betale bare 450 euro i husleie. Disse avgiftene inkluderer vanligvis verktøy, men sørg for å sjekke vilkårene i leieavtalen! Du bør ikke betale mer enn 100 euro for vann, gass og elektrisitet. Husk også at når du administrerer budsjettet ditt, kan du betale for vann eller strøm annenhver måned.

For å finne utleieleiligheter kan du sjekke vår Bolig i utlandet side, Facebook-grupper eller lokale aviser for å se om noen utleiere annonserer. For eksempel er de to mest populære nettsteder https://www.idealista.pt/ eller https://www.kyero.com/en/portugal-property-long-let-1l55731.

Når du signerer en leiekontrakt i Portugal, blir du vanligvis bedt om å betale et depositum på forhånd, som kan tilsvare 1-3 måneders leie. Avhengig av utleier må du kanskje også betale den første månedens husleie på forhånd. Men som vi alltid anbefaler, betal aldri på forhånd eller før du ser rommet eller leiligheten personlig!

Hvordan tilbringe fritiden din

Å bo i Portugal er et godt alternativ, spesielt for de som liker sjørelaterte aktiviteter. Landet strekker seg 800 kilometer langs Atlanterhavskysten! Uansett hvor du er, vil du aldri være for langt fra en vakker strand. Store deler av landet har en blanding av åser og naturskjønne landskap, samt bølgende middelhavslandskap. På grunn av beliggenheten langs kysten, finner du noen vakre strender her, i tillegg til pittoreske bukter, sjarmerende landsbyer og den blomstrende kulturscenen i Lisboa eller Porto.

Portugal har blitt en av de beste destinasjonene for sport i Europa, kjent for sine flotte surfestrender i Ericeira og Peniche, uberørte golfbaner og mye naturlig skjønnhet å spasere. Det er egentlig ingenting du ikke kan gjøre under den portugisiske solen. Hvis du er mer eksotisk, er det nok av øyer utenfor kysten av Portugal du kan nyte, for eksempel Madeira, kjent som Garden Island for sin frodige vegetasjon, eller de bortgjemte og fredelige Azorene. Uansett hvor du velger å gå, vil ikke Portugal svikte deg!

Hvis du foretrekker å bruke fritiden på noe mindre aktivt, er Portugal kjent for å være et avslappet land hvor du kan nyte et roligere tempo. Unn deg selv et besøk til Torre dos Clerigos i Porto, hvor du kan nyte panoramautsikten over byen. Ikke langt unna er Dourodalen, et UNESCOs verdensarvliste, oppført som et av de vakreste landskapene i Europa. Du kan besøke vingården, nyte et glass Vinho Verde eller Portvin, eller bare se på den fantastiske utsikten fra dette hjørnet av Portugal.

Hvis du liker å gå rundt og beundre vakker arkitektur, er Bom Jesus do Monte et fristed som ligger på en pittoresk bakketopp like utenfor Braga. Spaser langs den svingete trappen og beundre de mange arkitektoniske detaljene, for eksempel en fontene dedikert til de fem sansene. Turen tilbake på taubanen, med vidstrakt utsikt over den historiske byen nedenfor, er den perfekte belønningen for klatringen! I sør transporterer de fargerike palassene i Sintra deg også gjennom årtusener. Denne middelalderske kongelige residensen er bare ett av mange enorme og ekstravagante palasser på byens fortryllende åser! Hvis du liker disse små detaljene, kan det være lurt å ta hensyn til lakk over hele Portugal – en maurisk kunstform av livlig malte fliser fra 1400-tallet. Rett og slett vakker.

Hvis Portugal kan forføre hjertene til utlendinger over hele verden, er det ikke bare takket være den vakre naturen, sangen og strendene, men også maten. Enten du nyter den salte punchen av bacalhau, den søte urtesausen av pasteis de nata, eller den sprø kombinasjonen av chili, hvitløk og laurbærblad som danner grunnlaget for mange lokale oppskrifter, tilbyr Portugals tradisjonelle retter dristige og vakre smaker.

Det er noe for enhver smak på landets faste festivaler gjennom hele året. Hvis du er interessert i å høre fado, anbefaler vi på det sterkeste å ta en tur rundt i Alfama i Lisboa - du kommer garantert til å høre en trist fado-melodi når du rusler nedover gaten! Uansett, her er noen av de mest populære arrangementene:

●   Karneval

●   Semana Santa

●   Internasjonal Sandskulpturfestival

●   Festa das Cruzes

●   Peregrinação de Fátima

●   St. Anthonys dag

●   Rock in Rio

●   Sao Joao, Porto

●   Festa de São João, Tomar

●   Festa dos Tabuleiros, Tomar

●   São Martinho

Funchal

Levekostnadene i Portugal

Levekostnadene i Portugal er relativt rimelige, men du kan forvente at prisene du betaler vil variere mye avhengig av hvor du velger å bo. Spesielt Algarve-regionen kan være mye dyrere siden det er et så populært turistmål.

Siden lønningene i Portugal er litt under EU-gjennomsnittet (rundt 750 euro per måned), reflekterer prisene dette, så du vil finne mange ting ganske billig, spesielt hvis du flytter fra en dyrere europeisk by!

Generelt kan levekostnadene være 38 % billigere enn Paris, 46 % billigere enn London og 35 % billigere enn Stockholm. Et måltid på en rimelig restaurant vil koste rundt 10 euro, en øl vil koste rundt 2 euro, og de fleste steder vil en kaffe på en kafé koste under 2 euro.

 

Portugal

Dagligvarer

 

1 kg appelsiner

€1.36

12 egg

1 kg poteter

€1.73

€1.32

Restaurant/kafé

 

Øl (0,5 l)

€2

Måltid for 2 på restaurant

€36

Cappuccino

€1.58

Sport og fritid

 

Medlemskap på treningsstudio

€33

Kino billett

€7

Kollektivtrafikk

 

Enkeltbillett for buss

€1.4

Taxi (normal tariff - 1km)

€0.5

Gjennomsnittlig lønn

€1,000

 

Transport og offentlig transport

Heldigvis for utlendinger som ønsker å utforske mer av det vakre landet, har Portugal et imponerende og tett offentlig transportnettverk, noe som gjør det enkelt å komme seg rundt i byen eller lenger unna med en komfortabel og rimelig måte å reise på. Fylkets hovedflyplass har også utmerkede internasjonale reiseforbindelser, så du vil aldri føle deg isolert i denne delen av verden. Transportforbindelser over hele landet er generelt svært pålitelige og punktlige, så enten du pendler eller tar en kort tur, er offentlig transport ofte den beste måten å komme seg rundt på.

Reisemuligheter spenner fra trikker, busser og drosjer i byen – du kan kjøpe billetter fra ulike billettautomater eller i noen tilfeller bussjåfører (selv om du ofte blir bedt om å gjøre nøyaktige endringer). Både Lisboa og Porto har metrosystemer. Lisboas metrosystem har fire forskjellige linjer; lilla, gul, grønn og oransje, veldig effektiv og lett å navigere. Billettene er billige og kan kjøpes på stasjonen.

Portugals bussruter inkluderer regionale og lokale busser samt internasjonale busser. Det er vanligvis ekspresstjenester og vanlige tjenester tilgjengelig, og prisene vil variere basert på avstand, tid og selskap. Noen av de viktigste portugisiske bussoperatørene er: InterCentro, InterNorte og InterSul - de tilbyr alle innenlands- og utenlandsruter

Du kan også ta toget hvis du vil reise mellom byer. Portugal har et utmerket jernbanesystem, inkludert et omfattende regionalt, interregionalt og forstadstognettverk som dekker landet. Det portugisiske jernbaneselskapet CP (Caminhos de Ferro Portugal) dekker det meste av kontinentet og tilbyr noen internasjonale tjenester til rimelige priser. For eksempel tar en tur mellom Lisboa og Porto ca 3 timer og koster 25 euro. Du kan til og med ta toget til Spania og Frankrike! Alfa Pendular ekspresstog gir raske og komfortable forbindelser mellom Lisboa og Algarve og mellom ulike destinasjoner i nord. Det er også en intercity-tjeneste, Intercidades, som opererer over hele landet, og forbinder mange større byer med 1. eller 2. klasses billetter.

Hvis du bestemmer deg for å leie en bil eller kjøre bil, har landet et godt utbygd veinett og hver by og landsby kan nås med et effektivt veisystem. I Portugal kjører du på høyre side av veien og motorveiene er ikke gratis (du må betale et visst beløp blant de ulike bompengene). Generelt er det lett å kjøre på landet, men på grunn av de trange gatene kan det være mer utfordrende i gamle middelalderlandsbyer!

Finn andre utvandrere

Å flytte til et nytt land kan være skummelt, spesielt hvis du flytter på egenhånd, så det er alltid en god idé å finne nye måter å møte nye mennesker på. Det er anslått at rundt 900 000 utlendinger nå bor i Portugal (hovedsakelig i Lisboa og kystbyer), så du kan møte mange andre internasjonale mennesker.

En av de enkleste måtene å møte nye mennesker på er å melde seg på et portugisiskkurs. Det er mange skoler over hele landet som kan være den perfekte måten å møte andre engelsktalende som også nylig har flyttet til utlandet.

Du kan også slå opp noen utlendiske-grupper på nettet for å finne andre internasjonale grupper, du trenger bare å google navnet på byen du skal flytte til, og "expat group" eller "international group" for å finne disse gruppene.

Lær deg portugisisk

Hovedspråket i Portugal er portugisisk, men du vil ofte oppdage at i noen av de større byene, spesielt Lisboa og Porto, snakker folk engelsk. Hvis det er mange engelsktalende i ditt område, kan det være fristende å kun kommunisere på engelsk. Ikke desto mindre anbefaler vi å ta noen språkkurs for å lære portugisisk, eller i det minste noen grunnleggende fraser for å komme deg gjennom. Lokalbefolkningen, spesielt den eldre generasjonen, vil sette pris på det!

Her er noen vanlige setninger du bør lære for å begynne å bruke portugisisk:

 • Hei - Olá
 • Ja / Nei - Sim/não
 • Hvordan har du det? - Tudo bem?
 • Takk - Obrigado
 • Vær så snill - Por favør
 • Beklager - Desculpa

     

 

Å arbeide i Portugal

Unge mennesker drar ikke bare til Portugal i sommerferien. De flytter hit for å jobbe og nyte livet til det fulle. Portugal mangler flerspråklige og ufaglærte/utdannede ansatte i voksende bransjer som IT-outsourcing, helse, turisme, landbruk og kommunikasjon. Alle sektorer har sett en enorm vekst de siste årene, og tilbyr muligheter for de som ønsker å bo og jobbe i dette søreuropeiske landet. På grunn av sin strategiske plassering velger mange administrerende direktører Portugal for å bygge sine selskaper og koble virksomhetene sine globalt.

Cisco Systems, BNP Paribas, EUROPCAR, Fujitsu, Xerox og IBM er noen av de 450 selskapene i Portugal som leverer kvalitetstjenester innen finans, menneskelige ressurser, IT og logistikk. Disse selskapene ser ofte etter motiverte to- eller flerspråklige ansatte. Kort sagt, hvis du liker karriereutfordringer, Når du jobber i et miljø i stadig endring og ønsker å lære om nye kulturer og skikker til mennesker fra hele verden, er den grenseløse verdenen til SSC og BPO i Portugal stedet for deg!

Arbeidsmiljø og kultur

Sammenlignet med Skandinavia eller Sentral-Europa, har den portugisiske arbeidsplassen tradisjonelt vært mer hierarkisk, med individuelle møter som er tillagt større vekt enn telefonkonferanser og e-post. Du vil ikke merke dette på samme måte hvis du jobber for et internasjonalt selskap, men den portugisiske arbeidskulturen verdsetter fortsatt at du er høflig, vennlig og respekterer kollegene dine. Jobber du på kontor blir kleskoden også litt mer elegant. Når du møter en arbeidskollega for første gang, må du være reservert og formell. Et fast håndtrykk med øyekontakt er passende. Hilsener vil bli mer uformelle når dere blir kjent med hverandre.

Lange lunsj- eller kaffepauser er en del av en vanlig arbeidsdag. Kolleger forteller hverandre om uken, daglige krangel og gode nyheter. Dette er en fin måte å slappe av før du går tilbake til jobb eller starter dagen! Men det er viktig å skille mellom sosiale og forretningsmessige situasjoner – for i en sosial setting er ikke portugisere vant til å diskutere forretningsspørsmål med mindre temaet tas opp av moderatoren. Når det gjelder tidsfrister er folk mer eller mindre avslappet. Selv om det kanskje ikke virker så mye å være punktlig i en sosial setting, forventer portugiserne at folk skal være punktlige på jobben. Dessuten prøver de å finne den beste balansen mellom jobb og fritid. De verdsetter familie og venner mest, inkludert de i familiekretsen.

Generelt sett er portugisere naturlig nysgjerrige, åpne og veldig snakkesalige. Hvis du er sjenert og ikke sosialiserer lett, vil portugisisk hjelpe deg og få deg til å føle deg bra. Hvis du går deg vill i byen og trenger hjelp, selv om du ikke snakker engelsk, kan du enkelt finne noen som er villig til å hjelpe deg!

 

Ansettelsesvilkår

Som ansatt har du samme rettigheter som en portugisisk statsborger med hensyn til lønn og arbeidsvilkår. Maksimal lovfestet arbeidsuke i Portugal er 40 timer, og du har krav på minimum 22 dagers årlig ferie. I tillegg har Portugal 12 obligatoriske helligdager og to valgfrie helligdager. Oppsigelsestiden for en arbeidsavtale avhenger av hvor lenge du har vært i selskapet:

        ● Hvis du har jobbet der i mindre enn ett år, er oppsigelsesfristen 15 dager;
        ● Hvis du har jobbet der i 1 til 5 år, er oppsigelsesfristen 30 dager;
        ● Har du har jobbet der i 5 til 10 år, er oppsigelsesfristen 60 dager

Den totale minstelønnen i 2021 vil være rundt 750 euro. Som utlending vil du vanligvis tjene mer, i gjennomsnitt rundt 1620 euro per måned. Dette kan virke som mindre enn du er vant til, men ikke glem en rimelig levekostnad!

Skatt og trygdebidrag

I likhet med borgere nyter EU-utlendinger godt av portugisisk sosial beskyttelse uavhengig av type arbeidskontrakt. Du må betale personlig inntektsskatt på inntekten din, som trekkes fra lønnsslippen. Portugal har et mildere skattesystem enn andre europeiske land, og jo høyere inntekt desto høyere skattefradrag. Det laveste inntektsnivået beskattes med 14,5 % og det høyeste inntektsnivået beskattes med 48 % (+ 2,5 %):

Årlig skattepliktig inntekt

Portugal skattesats for inntekt

opp til € 7 112

14.5%

€7,113–€10,732

23%

€10,733–€20,322

28.5%

€20,323–€25,075

35%

€25,076–€39,967

37%

€39,968–€80,882

45%

€80,883+

48%

Mulighet til nettverksbygging

Det er flere nettsider hvor du kan finne informasjon om alt som skjer i Portugal. Eventbrite eller InterNations Lisbon kan arrangere eller foreslå møter for deg som jobber i byen eller er ny i byen. Du finner alt fra «Breakfast Coaching» til «Training Your Brain», samt grupper for de som ønsker å møtes på en kafé eller bar for å diskutere forretningstrender og muligheter.

Ankomst til Portugal

Siden Portugal er en del av EU, er det ikke vanskelig for EU-borgere å flytte hit. I følge den portugisiske immigrasjonspolitikken må du imidlertid følge noen retningslinjer. Hvis du ønsker å jobbe i Portugal som EU-borger, må du søke om et skatte-ID-nummer kalt NIF (Número de Identificação Fiscal). Du kan gjøre dette på forskjellige steder:

Dokumentasjonskrav for NIF-nummer er minimale. Alt du trenger er gyldig legitimasjon med bilde, bevis på adresse (f.eks. strømregning) og arbeidskontrakt. NIF-nummeret ditt kreves for ulike ting som å åpne en bankkonto, sette opp verktøy, kjøpe bil eller søke om førerkort, betale skatt osv...

Etter det må du få et CRUE-sertifikat (boligtillatelse) på rådhuset (Câmara Municipal). For å få det må du ta med pass og arbeidskontrakt sammen med NIF-nummeret ditt.

Porto

Helsetjenester i Portugal

Primærhelsetjenesten ytes av Nasjonal helsetjeneste (SNS), som er skattefinansiert og organisert av Helsedepartementet. SNS sikrer at alle innbyggere i Portugal har tilgang til konstitusjonell helsehjelp. Voksne betaler typisk kun en liten egenandel ved legebesøk og sykehusinnleggelser, som ikke lenger gjelder barn og kronisk syke pasienter.

Hvis du jobber i Portugal, bør arbeidsgiveren din automatisk registrere deg og ordne utbetalinger i landets trygdesystem, hvoretter du kan få helseforsikring. Dette betyr at du kan få et individuelt forsikringsnummer (NISS) fra trygdekontoret (Segurança Social). Leger bruker NISS til å skrive ut medisiner, sjekke sykehistorien din og administrere sykefravær, svangerskaps- og pappapermisjoner osv.... For å oppsøke spesialist (f.eks. kardiolog, psykolog) gjennom Helsetjenesten trenger du vanligvis lege. Pasienter må vanligvis betale for å se en spesialist i Portugal. Avhengig av hvilken type behandling du trenger og hvilken type spesialist du ender opp med å oppsøke, kan det hende du må vente. Til tross for den høye kvaliteten på omsorgen, kan det noen ganger ta lang tid å se Portugals spesialister på SNS.

Etter registrering i systemet må du gå til "Centro de Saúde" (poliklinikk) med pass og NISS og registrere deg. De vil da sende deg helsekortet ditt (cartão do utente), som du alltid bør ha med deg, og lar deg motta rabatterte medisinske tjenester.

For enkelte yrkesgrupper er det ekstra trygdeytelser. Som i andre europeiske land, kan privat forsikring også kjøpes i Portugal for en bestemt avgift. Faktisk velger 20 % av innbyggerne også privat helseforsikring for å supplere sin offentlige helseforsikring. Dette kan være for å dekke tilleggstjenester som ikke dekkes av den portugisiske nasjonale helsetjenesten eller å betale 100 % av kostnadene. Det gir dem også rett til behandling fra privat helsepersonell i Portugal, som faktisk kan være raskere enn offentlige helsetjenester.

Åpne en bankkonto

Når du har ordnet ditt NIF-nummer og CRUE-sertifikat, kan du åpne en bankkonto for å motta lønnen din. Du trenger bare ett besøk for å fullføre prosessen. Bankkort sendes vanligvis til din registrerte adresse innen få dager. De nødvendige dokumentene varierer fra bank til bank, og noen kontoer kan ha forskjellige krav, spesielt hvis du vil ha tilgang til kredittfasiliteter.

For å åpne en bankkonto i Portugal, må du vanligvis ta med følgende dokumenter:

 • Pass for å bevise identiteten din
 • Din NIF (skattenummer)
 • Bostedsbevis (nylig strømregning eller leiekontrakt)

De mest populære portugisiske bankene for utlendinger er Caixa Geral de Depósitos (CGD), Banco Santander Portugal, Banco Comercial Portugues (BCP) og Novo Banco. Du kan også søke råd fra andre utlendinger eller kolleger for å finne en bank som passer bedre for dine behov.

I Portugal er det noen avgifter å betale:

 • Kontovedlikeholdsgebyr: Mange brukskontoer i Portugal kan åpnes og brukes gratis, men bankene kan kreve et minimumsinnskudd - vanligvis fra 1000 til rundt 2500 kroner. Noen kontoer faktureres imidlertid månedlig, fra 2,50 euro til 7,50 euro per måned.
 • Minibankgebyrer:  De fleste større banker er en del av Multibanco-tjenesten, et landsomfattende nettverk av minibanker. Du bør derfor ikke belastes med gebyrer for å ta ut kontanter med et portugisisk debetkort, men det er alltid verdt å sjekke nøye.
 • Overføringsgebyr: Det kan være dyrt å sende og motta penger til andre land, spesielt hvis mottakeren har en annen valuta.

Hovedårsakene til å flytte til Portugal

Med noe av det mest fantastiske landskapet og det behagelige været i Europa, kan Portugal lett bli sett på som et annet populært feriemål, men betrakt det ikke som et mulig hjem. Ikke bare er det en sterk internasjonal kultur på grunn av den hyppige ankomsten av utlendinger, men det fremhever også landets sofistikerte og kulturelle fortreffelighet.

Som et lite land byr Portugal på et utrolig mangfold. Avhengig av regionen du velger, vil du finne en rekke livsstiler: Hvis du vil unnslippe sommervarmen og folkemengdene, kan du dra nordover. Hvis bylivet er noe for deg, venter de pulserende byene Porto og Lisboa på deg. Er sol, surf og strand det beste alternativet? Ta deretter turen til sørstatene.

I tillegg har flere og flere internasjonale selskaper de siste årene slått seg ned i Portugal, noe som gir utmerkede jobbmuligheter for flerspråklige mennesker. Ved å kombinere middelhavslivsstilen, rimelige levekostnader og den fantastiske naturlige skjønnheten til portugiserne, er dette en attraktiv mulighet for alle som ønsker å starte et nytt liv i utlandet!

Her er de 5 hovedgrunnene til at vi tror noen vil elske å bo og jobbe i Portugal:

 1. Gode prospekter for flerspråklige personer i internasjonale selskaper
 2. Økende stillinger innen markedsføring, teknisk og media
 3. Mulighet for å finne en god balanse mellom jobb og fritid
 4. Rimelige levekostnader
 5. Et ungt flerkulturelt miljø

Ikke la muligheten gå fra deg - søk jobb i Portugal med Workwide i dag!

Finn leiligheten din i Portugal

Annonse